Dela först entrecoten på längden och skiva köttet så tunt som möjligt. 800 gr hel entrecote. 15 msk Ssamjang - saltsöt koreansk sojabönspaste (Kan ersättas med 5 msk misopaste + 2,5 msk sambal oelek + 1 msk sirap. 1Koreanskt/japanskt ris
Till servering koreanskt ris, kokt (eller japanskt) sallad, hela blad (olika sorters såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad) namul sesamböngroddar spenat i sojavinägrette (se ovan) kimchi grön chilifrukt, skivad vitlök (rå i skivor eller grillade i hela klyftor med köttet)
Chilipicklad gurkaBlada ättika, socker, salt och koreansk chilipulver. Servera med gochujang - koreansk chilipaste, som var och en tillsätter efter smak
kokt koreanskt/japanskt ris. 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek). Gochujangmajonnäs1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek) 1 tsk sesamolja 1 klyfta vitlök, riven 2 salladslökar, fint skivade 1 dl majonnäs av god kvalitet. Till servering kokt koreanskt/japanskt ris 3 olika sorters salladsblad, såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad kimchi (hemgjord eller köpt)
Skiva entrecoten tunt och vänd ner i marinaden så, se till att marinaden täcker köttet. Sedan en tid tillbaka har jag nosat runt på koreansk mat och en återkommande rätt är bibimbap
Koreansk BBQ är färggrann, smakrikt, varierande och hälsosam. En som kan det mesta om koreansk BBQ är. Nu öppnar hon snart en egen restaurang i Malmö som ska heta Namu vilket betyder träd på koreanska