Koreansk entrecote recept

Koreansk steak sallad på grillad entrêcote

Koreansk steak sallad på grillad entrêcote

15 msk koreansk soja, eller japansk soja. 1600 g entrecôte, i tjocka skivor 5 msk koreansk soja, eller japansk soja 1,5 msk strösocker 3 klyftor vitlök 2 msk sesamolja 3 msk neutral rapsolja 0,5 citron, pressad saft 0,5 msk gochujang (eller 0,5 msk sambal oelek) 1 msk honung svartpeppar, nymalen 1 romansallad 0,5 rödlök 0,5 gurka 250 g miniplommontomater 30-40 g mâchesallad 10 cm rättika 3 msk sesamfrön, rostade 1 dl pumpafrön, rostade 1 salladslökBlanda 3 msk soja, 1,5 msk strösocker, 2 rivna vitlöksklyftor, 1 msk sesamolja samt svartpeppar
Koreansk bbq – entrecôte gangnam style

Koreansk bbq – entrecôte gangnam style

800 g entrecôte, hängmörad, i tjocka skivor 1 dl koreansk soja (eller japansk) 3 msk strösocker 2 msk sesamolja 1 päron, rivet 3 msk vitt vin 3 klyftor vitlök, pressad 0,5 krm svartpeppar. 3 msk doenjang, koreansk sojabönspasta (alternativt misopasta) 3 msk gochujang, koreansk chilipasta (alternativt sambal oelek honung) 1 msk vatten 1 msk rostad sesamolja 1 salladslök, fint skivad 1 msk sesamfrön, rostade. Grönkål300 g grönkål 3 msk koreansk soja (eller japansk) 1,5 msk risvinäger 2 tsk strösocker 1 klyfta vitlök, riven 1 salladslök, tunt skivad. Till servering3 dl koreanskt ris (eller japanskt rundkornigt ris) 2 salladshuvuden (t ex romansallad, krispsallad, huvudsallad - gärna en blandning
Koreansk eldbiff

Koreansk eldbiff

Kyung-Hyons Bulgogi (Koreansk eldbiff), 4 pers. koreansk soya½ dl sesamolja5-6 vitlöksklyftor1 purjolök3 gula lökar½ msk riven färsk ingefära3 msk socker2 tsk grovmalen svartpeppar3 msk sesamfrönisbergssallad el
Koreansk bulgogi i salladsblad

Koreansk bulgogi i salladsblad

entrecote i tunna skivor (prova gärna 400 g trattkantareller för en vegetarisk variant). 1vitlöksklyftor, finhackade eller rivna
Koreansk bulgogi

Koreansk bulgogi

Dela först entrecoten på längden och skiva köttet så tunt som möjligt. 800 gr hel entrecote. 15 msk Ssamjang - saltsöt koreansk sojabönspaste (Kan ersättas med 5 msk misopaste + 2,5 msk sambal oelek + 1 msk sirap. 1Koreanskt/japanskt ris
Koreansk BBQ Bulgogi

Koreansk BBQ Bulgogi

Till servering koreanskt ris, kokt (eller japanskt) sallad, hela blad (olika sorters såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad) namul sesamböngroddar spenat i sojavinägrette (se ovan) kimchi grön chilifrukt, skivad vitlök (rå i skivor eller grillade i hela klyftor med köttet)
Bulgogi i salladsblad - koreanskt fredagsmys

Bulgogi i salladsblad - koreanskt fredagsmys

kokt koreanskt/japanskt ris. 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek). Gochujangmajonnäs1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek) 1 tsk sesamolja 1 klyfta vitlök, riven 2 salladslökar, fint skivade 1 dl majonnäs av god kvalitet. Till servering kokt koreanskt/japanskt ris 3 olika sorters salladsblad, såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad kimchi (hemgjord eller köpt)
Bulgogi – koreansk grillrätt

Bulgogi – koreansk grillrätt

Bulgogi är en populär rätt på Koreanska restauranger och för alla oss som älskar kött och asiatiska smaker är det ren kärlek
Bibimbap - en koreansk paradisisk maträtt

Bibimbap - en koreansk paradisisk maträtt

Skiva entrecoten tunt och vänd ner i marinaden så, se till att marinaden täcker köttet. Sedan en tid tillbaka har jag nosat runt på koreansk mat och en återkommande rätt är bibimbap
Bibimbap på entrecôte med chilipicklad gurka

Bibimbap på entrecôte med chilipicklad gurka

200 g nötkött, i lövtunna skivor, t ex entrecôte 1,5 msk japansk soja 1 msk strösocker 2 tsk sesamolja 1 msk vitt vin 2 klyftor vitlök, rivna 5 cm purjolök, tunt skivad 4 dl koreanskt ris (eller japanskt ris) 20 rädisor, delade i kvartar 3 dl kimchi (hemgjord eller färdigköpt) 4 ägg gochujang (koreansk chilipasta). Chilipicklad gurka1 gurka (stor) 2 salladslökar, fint skivade 1 tsk ättika 2 tsk strösocker 1 tsk salt 2 tsk koreanskt chilipulver
Bulgogi ett koreanskt matrecept

Bulgogi ett koreanskt matrecept

blanda runt och låt stå i ca 20min. undertiden s. entrecôte eller lövbiff. soya 1/4 dl. sesam olj
Grilla på koreanska

Grilla på koreanska

Koreansk BBQ är färggrann, smakrikt, varierande och hälsosam. En som kan det mesta om koreansk BBQ är. Nu öppnar hon snart en egen restaurang i Malmö som ska heta Namu vilket betyder träd på koreanska