Koreansk chilipasta recept

Kikärtsgryta med koreansk chilipasta

Kikärtsgryta med koreansk chilipasta

Jag hade siktet inställt på att göra en annan kryddig kikärtsgryta, med lime och chili, men ändrade mig när jag kom på att jag hade koreanskchilipasta i kylen
Koreansk eldbiff

Koreansk eldbiff

annan storbladig salladgochoo-jangsås (stark chilipasta) el. Kyung-Hyons Bulgogi (Koreansk eldbiff), 4 pers. koreansk soya½ dl sesamolja5-6 vitlöksklyftor1 purjolök3 gula lökar½ msk riven färsk ingefära3 msk socker2 tsk grovmalen svartpeppar3 msk sesamfrönisbergssallad el
Sötstark koreansk kyckling i salladsblad

Sötstark koreansk kyckling i salladsblad

Blanda samman majonnäs, chilipasta, sesamolja och vitlök till en härligt stark aioli. Låt vila i några minuter och skiva sedan upp och servera med koreansk chiliaioli, rättikssallad och salladsblad
Koreansk bbq med fläskkarré och kimchislaw

Koreansk bbq med fläskkarré och kimchislaw

1Kimchislaw0,5 sommarvitkål, tunt strimlat 1 morot, riven 4 salladslökar, tunt skivade 1 äpple, finhackat 2 tsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 1 msk strösocker 2 msk gochujaro (koreanskt chilipulver) [eller 0,5 msk chiliflakes + 1,5 msk paprikapulver] 1 msk fisksås 1 msk risvinäger 1 tsk salt 2 tsk sesamolja. 1Till servering ris, nykokt 1 huvudsallad 1 romansallad 1 dl böngroddar 1 dl majonnäs 3-4 msk gochujang, koreanskchilipasta (eller sriracha)
Koreansk bbq – entrecôte gangnam style

Koreansk bbq – entrecôte gangnam style

800 g entrecôte, hängmörad, i tjocka skivor 1 dl koreansk soja (eller japansk) 3 msk strösocker 2 msk sesamolja 1 päron, rivet 3 msk vitt vin 3 klyftor vitlök, pressad 0,5 krm svartpeppar. 3 msk doenjang, koreansk sojabönspasta (alternativt misopasta) 3 msk gochujang, koreanskchilipasta (alternativt sambal oelek honung) 1 msk vatten 1 msk rostad sesamolja 1 salladslök, fint skivad 1 msk sesamfrön, rostade. Grönkål300 g grönkål 3 msk koreansk soja (eller japansk) 1,5 msk risvinäger 2 tsk strösocker 1 klyfta vitlök, riven 1 salladslök, tunt skivad. Till servering3 dl koreanskt ris (eller japanskt rundkornigt ris) 2 salladshuvuden (t ex romansallad, krispsallad, huvudsallad - gärna en blandning
Koreansk ryggbiff, gochujanghollandaise och kimchi-ish

Koreansk ryggbiff, gochujanghollandaise och kimchi-ish

Bulgogimarinad4 msk koreansk soja, eller japansk 2 klyfta vitlök, riven 1 msk sesamolja 1,5 msk ljust muscovadosocker 0,5 päron, rivet 1,5 msk sake, eller torrt vitt vin. Gochujanghollandaise250 g smör 1 msk japansk soja 1 msk mirin 3 msk risvinäger 2 msk gochujang (koreanskchilipasta) 1,5 msk vit misopasta 2 äggula 1 tsk sesamolja. Kimchi-ish1 kålrabbi 10 cm rättika 2 msk risvinäger 2 msk gochugaru (koreanskt chilipulver) 2 tsk fisksås 1 tsk strösocker 1 klyfta vitlök, riven 1 tsk färsk ingefära, riven. Shiitake250 g shiitakesvamp 1 msk koreansk soja, eller japansk 1 msk mirin 1 msk sake 2 gemsallad rapsolja, till stekning
Koreansk bbq med het karré

Koreansk bbq med het karré

4 skivor fläskkarré [á 200 g köp hel bit fläskkarré 800 g] 4-5 kungsmussling, i tjocka skivor (eller portabello) 1 dl koreansk soja (eller japansk) 3 msk strösocker 2 msk sesamolja 1-2 msk gochujang (koreanskchilipasta) 1 päron, rivet 3 msk vitt vin 3 klyftor vitlök, pressad rapsolja, till stekning. Sesamsås3 msk doenjang (koreansk sojabönspaste, typ miso) 3 msk gochujang (koreanskchilipasta) 1 msk vatten 2 tsk sesamolja 1 salladslök, fint skivad 2 tsk sesamfrön, rostade. Till servering3 dl koreanskt ris (eller japanskt ris) 2 krukor krispsallad kimchi chilifrukt, skivad vitlök, rå
Koreansk söndagsmiddag

Koreansk söndagsmiddag

1Koreansk gurka1 gurka, tunt skivad med osthyvel 1,5 tsk salt 2 msk risvinäger 1 msk strösocker 1 mild röd chilifrukt. 1Äggen4 ägg olja sesamfrön 3 morötter, rivna 1 ask solrosskott stark chilipasta (eller chilisås med vitlök)
Bulgogi i salladsblad - koreanskt fredagsmys

Bulgogi i salladsblad - koreanskt fredagsmys

kokt koreanskt/japanskt ris. 1-2 msk gochujang (koreanskchilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek). Gochujangmajonnäs1-2 msk gochujang (koreanskchilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek) 1 tsk sesamolja 1 klyfta vitlök, riven 2 salladslökar, fint skivade 1 dl majonnäs av god kvalitet. Till servering kokt koreanskt/japanskt ris 3 olika sorters salladsblad, såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad kimchi (hemgjord eller köpt)
Bibimbap - en koreansk paradisisk maträtt

Bibimbap - en koreansk paradisisk maträtt

*gochujang är en koreansk, fermenterad stark chilipasta, en smaktillsats. Sedan en tid tillbaka har jag nosat runt på koreansk mat och en återkommande rätt är bibimbap
Grönsakswok med koreansk woksås

Grönsakswok med koreansk woksås

För någon vecka sedan gjorde jag ett tidigt morgonbesök på Willy´s och hittade en koreanskchilipasta 'gochujang'
Sojamarinerad och grillad karré med koreansk kålsallad

Sojamarinerad och grillad karré med koreansk kålsallad

Servera genast med den koreanska coleslawn och eventuellt jasminris eller ugnsrostad potatis till. 11-2 msk gochujang, koreanskchilipasta (kan ersättas med sambal oelek). 1koreansk coleslaw0,25 litet vitkålshuvud, väldigt tunt skivat 1 morot, riven 8 cm tunt skivad purjolök 1 dl gräslök, finhackad. 1dressing2 tsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 2 tsk strösocker 1-2 msk gochujang, koreanskchilipasta (kan ersättas med sambal oelek) 1 msk fisksås 1 msk risvinägerBlanda alla ingredienserna till marinaden
Sushi "vegetarisk" göra själv

Sushi "vegetarisk" göra själv

Chipotlechilikrydda, hastigt kokt sparris, röd Koreanskchilipasta, torkad svart trumpetsvamp som sjudit en stund i soja och vatten, spiskumminfrästa zucchinistavar mm mm
Krämig och het fläskfilégryta

Krämig och het fläskfilégryta

2 tsk gochujang (koreanskchilipasta). 300 g skogschampinjoner 700 g fläskfilé 2 rödlökar, i klyftor 1 röd paprika, grovhackad 3 klyftor vitlök, finhackad 4 cm ingefära, finhackad 4 dl crème fraiche 2 dl äppeljuice 2 msk koncentrerad kalvfond 2 msk japansk soja 2 tsk sesamolja 2 tsk gochujang (koreanskchilipasta) 65 g babyspenat matolja till stekning 4 port jasminris, kokt
Grillat sidfläsk - Samgyopsal

Grillat sidfläsk - Samgyopsal

4 msk kodjochang, koreanskchilipasta. Sås 2 msk pressad vitlök 4 msk kodjochang, koreanskchilipasta 1 msk riven ingefära 4 msk strösocker 2 msk hackad purjolök 0,5 tsk svartpeppar 2 msk sesamolja
Hoisinnudlar med marinerad nötfärs

Hoisinnudlar med marinerad nötfärs

Jag har fått den på en koreansk restaurang och den är supergod. Det som ska vara i är gochujang som är en smakrik chilipasta