Jag hade siktet inställt på att göra en annan kryddig kikärtsgryta, med lime och chili, men ändrade mig när jag kom på att jag hade koreanskchilipasta i kylen
Blanda samman majonnäs, chilipasta, sesamolja och vitlök till en härligt stark aioli. Låt vila i några minuter och skiva sedan upp och servera med koreansk chiliaioli, rättikssallad och salladsblad
kokt koreanskt/japanskt ris. 1-2 msk gochujang (koreanskchilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek). Gochujangmajonnäs1-2 msk gochujang (koreanskchilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek) 1 tsk sesamolja 1 klyfta vitlök, riven 2 salladslökar, fint skivade 1 dl majonnäs av god kvalitet. Till servering kokt koreanskt/japanskt ris 3 olika sorters salladsblad, såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad kimchi (hemgjord eller köpt)
*gochujang är en koreansk, fermenterad stark chilipasta, en smaktillsats. Sedan en tid tillbaka har jag nosat runt på koreansk mat och en återkommande rätt är bibimbap
Här gör jag en rätt enkel och snabblagad rätt där det enda som är krångligt att få tag på är kodjochang som är en Koreanskchilipasta som man brukar kunna hitta i asiatiska butiker
Chipotlechilikrydda, hastigt kokt sparris, röd Koreanskchilipasta, torkad svart trumpetsvamp som sjudit en stund i soja och vatten, spiskumminfrästa zucchinistavar mm mm