Koreansk ägg recept

Grillad kål med koreansk dressing och stekt ägg

Grillad kål med koreansk dressing och stekt ägg

2 spetskål (små) 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 12 salladslökar 1 msk rostade sesamfrön (gärna både svarta och vita) 4 ägg olja, till stekning. Koreansk dressing1 ägg 2 msk sesamolja 1,5 msk japansk soja 1 msk risvinäger 1 klyfta vitlök, riven 1-2 msk gochujang 2,5-3 dl rapsolja 2 msk rostade sesamfrön (gärna både svarta och vita)
Koreansk soppa

Koreansk soppa

Vändstek äggen i olja och sesamolja. Ikväll så lagade jag en koreansk soppa efter ett tips från en jobbarkompis
Koreansk street toast

Koreansk street toast

Lägg skinkan på osten. Lägg omeletterna på två av bröden, bred på majonnäs, strö på resterande strimlad vitkål och ringla ketchup överst
Koreansk potatissallad

Koreansk potatissallad

Koka, skala och hacka äggen. Lägg allt i en skål och blanda. 2 ägg. 2 ägg 1 – 2 dl majonnäs. Jag gillar denna sallad för att den har olika texturer – här blandas kokta
Koreansk pannkaka

Koreansk pannkaka

Blanda ägg, vatten och mjöl ordentligt. Krossa gärna lite jordnötter och lägg i dipsåsen. 2 ägg. Häll sedan i de olika löksorterna, morötterna och rödpepparen i smeten
Koreansk sushi - gimbap

Koreansk sushi - gimbap

Fyllning6 ägg 200 g bladspenat 2 msk koreansk soja (eller japansk) 1 tsk mörk sesamolja 1 klyfta vitlök, riven 0,5 msk strösocker 4 dl kimchi 1 morot, i långa stavar 0,5 gurka, urkärnad skuren i långa stavar 10 ark nori (sjögräsark till sushi)
Fluffig koreansk omelett med ris

Fluffig koreansk omelett med ris

4 ägg, stora 4 tsk japansk soja 2 tsk mirin 2 tsk sake 3 msk vatten neutral rapsolja, till stekning. Till servering2 port kokt ris, koreanskt eller japanskt ris 30 g mâchesallad 2 salladslökar, tunt skivade 2 tsk rostade sesamfrön
Koreansk söndagsmiddag

Koreansk söndagsmiddag

1Koreansk gurka1 gurka, tunt skivad med osthyvel 1,5 tsk salt 2 msk risvinäger 1 msk strösocker 1 mild röd chilifrukt. 1Äggen4ägg olja sesamfrön 3 morötter, rivna 1 ask solrosskott stark chilipasta (eller chilisås med vitlök)
Bibimguksu - koreansk nudelrätt

Bibimguksu - koreansk nudelrätt

Halvera äggen. Lägg i stora djupa skålar och toppa med det strimlade gröna samt en ägghalva. 2 hårdkokta ägg. 2 msk koreansk soja (eller japansk soja). Bibimguksu400 g bovetenudlar (soba) eller vetenudlar (somen) 10 cm rättika 0,5 gurka 1 hårt päron 2-3 blad rödkål eller spetskål ev 1 dl kimchi 2 hårdkokta ägg 1 msk rostade sesamfrön 2 msk rostade pinjenötter. Sås1 klyfta vitlök 6 msk gochujang 3 msk strösocker 2 msk risvinäger 2 msk koreansk soja (eller japansk soja) 1 msk dijonsenap 1 msk sesamfrön
Kimchistekt ris med ägg (mjölkfri)

Kimchistekt ris med ägg (mjölkfri)

Kimchi är en traditionell (fermenterad) koreansk rätt, som ofta baseras på kinakål, och det är ett riktigt läckert tillbehör till olika maträtter
KIMCHI!!!

KIMCHI!!!

Att jag inte har något om emot långsam och något omständig matlagning kommer nog inte som en nyhet och mitt i min koreansk/japanska period innebär det självklart (