2 250 g kinakål eller pak soi 120 g konserverad stråsvamp (straw mushrooms) eller små champinjoner 1 burk vattenkastanjer (à 225 g) 1 burk minimajs (à 425 g) Woksås 1 tsk maizena majsstärkelse 1 krm brun farin eller socker 1 tsk soja 1 tsk sesamolja olja till stekning Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det var biff eller kyckling i strimlor som snabbstekts i het panna med purjo, vitlök, färsk ingefära, konserverade bambuskott, böngroddar och vattenkastanjer
Igår valde jag dock konserverade grönsaker, vilket givetvis innebär att näringsvärdet är något sämre då processen med att konservera är mindre skonsam mot grönsakerna
4 portioner1 fläskfilé, ca 500 gSaltPeppar1 burk konserverad ananas i skivor, ca 140 g (spara spadet till såsen)1 burk avrunna skivade bambuskott och vattenkastanjer eller böngroddar, ca 140 g1 grön strimlad paprika1 röd strimlad paprika Sötsur sås3 dl vatten + spadet från ananasen2 msk vitvinsvinäger1 msk kinesisk soja2 msk sirap½ köttbuljongtärning eller 1 msk köttfond1 pressad vitlöksklyftaCa 1 msk potatismjöl Stek fläskfilén i skivor och krydda med salt och peppar
Skiva kycklingen fint i små bitar, fräs den i wookpanna med lite olja och/eller smör till den är nästan genomstekt, tillsätt avrunnen vattenkastanj, minimajs (delad i mindre bitar) och ananas