Ett av mina guilty pleasures är konserveradegrönsaker. Ni vet ärtor och morötter från burk som man värmer till söndagssteken, konserverade champinjoner (som jag gärna äter råa direkt ur burken, sliriga och lite sötaktiga i smaken) och majs
Det kan också vara gott att ha i lite broccoli, minimajs och strimlade, konserverade bambuskott. De här stekta grönsakerna i en underbar sötsur sås, inspirerad av det asiatiska köket, brukar vi oftast servera till den friterade pankopanerade, falska fisken som ni fick recept på igår
Häll över de konserverade tomaterna, olivoljan och timjan. Blanda grönsakerna i en ugnssäker form. Stek grönsakerna i mitten av ugnen tills de är mjuka, speciellt potatisen
Men bara för att man äter kött behöver ju det inte innebära att man struntar i att äta grönsaker. Man behöver inte bli vegetarian bara för att man vill äta mer av bönor, grönsaker, frukt och bär
Öppna burken med wokgrönsaker och skölj i kallt vatten. Hetta upp pannan igen och tillsätt resten av oljan, fräs nudlarna och tillsätt sedan grönsakerna
Koka upp en ättikslag. 1 dl ättika till 6 dl vatten och 2 dl socker. Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill
(Om du använder konserverade kikärter ska de först hällas av i durkslag sedan sköljas med kallt vatten och till sist rinna av ordentligt innan de tillsätts)
Ha i kikärtorna och den marockanska kryddan i stekpannan (häll av konserverade kikärtor och skölj gärna av dem under rinnande kallt vatten innan de används)
Öppna burken med wokgrönsaker och skölj i kallt vatten. Hetta upp pannan igen och tillsätt resten av oljan, fräs nudlarna och tillsätt sedan grönsakerna
This post "WORKSHOP Syra - Torka - Konservera" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN -The Kitchen Garden - Le Jardin Potager - Der Küchengarten - La Huerta - Oгород #fermentation #mjölksyradegrönsaker #torkadeörter
Det är bara att koka upp buljong eller en mix av buljong och konserverade tomater. Tillsätta små överblivna slattar och rester ur kyl och frys och ha i lite grönsaker och rotfrukter efter säsong och tillgång