Potatis, äpple och svamp500 g fast potatis2 stora matäpplen1 schalottenlökar200 g kantareller eller annan svamp (jag fick fuska med konserverade och det gick bra)3 msk dillsmörsalt och svartpepparSkal potatis och äpple. 200 g kantareller eller annan svamp (jag fick fuska med konserverade och det gick bra)
Jag använder svenska äpplen som tack och lov har blivit allt vanligare i matbutikerna. Skala äpplena och skär dem sedan grovt, rakt ner i en stor kastrull, allt utom kärnhuset
Om man kombinerar äpplen med chili får man till resultat en sötstark gelé som passar i många sammanhang, skulle tro att detta passar alla fans av sötstarka såser
Men också ta vara på den smakexplodernade svenska äpplena, plommonen och de små söta gråpäronen. Efter en ganska lat sommar bloggmässigt så har jag nu med höstens intåg fått ny lust att börja skriva här igen
Skär tomat, äpplen och lök i klyftor. 2 små äpplen. 2 små äpplen. Det tidigare tomatrekordet är nu slaget. Med dessa mängder tomater gäller det att variera sig