Konserverad krabba recept

Krabba med chili och koriander

Krabba med chili och koriander

Men nu tillbaka till lunchen - eftersom jag hade en skattgömma med lyxiga krabbklor i frysen föll valet på en lunchrätt med krabba
Paj med krabba och avocadosalsa

Paj med krabba och avocadosalsa

ca 170 g konserveradkrabba. Blanda samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla ut den på mjölat bord och klä sen en pajform som är ca 25 cm i diameter, med den
Crabcakes

Crabcakes

Blanda ner krabba och salladslök i färsen. 170 g konserveradkrabba på burk. Finfördela fisken i en matberedare

Krabba i sallad

 Blanda alfalfagroddar, vattenkrasse, isbergssallad, tomater, gurka, paprikastrimlor och salladslök i en stor skål
Alla dessa plommon!!!

Alla dessa plommon!!!

Konserverade plommon i sockerlag  . Ja sedan, förutom sylt och marmelad och chutney som vi tyvärr inte använder så mycket så gjorde jag istället en plommonkompott (mindre socker än sylt) och konserverade precis på samma sätt som ovan
Pasta frutti di mare

Pasta frutti di mare

Vill man använda burktomater så är det bäst med konserverade småtomater, typ cocktailtomater. 500 g av era skaldjursfavoriter, kanske kräftor, räkor, musslor, bläckfisk, hummer, krabba…. 500 g av era skaldjursfavoriter, kanske kräftor, räkor, musslor, bläckfisk, hummer, krabba
Crab cakes

Crab cakes

Blanda ner krabba och salladslök i färsen. 1 burk konserveradkrabba à 170 g. 1 burk konserveradkrabba 170 g 2 salladslökar

Läcker skaldjurssufflé

 Sätt ugnen på 200º. Blanda mjölk och grädde. Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd under vispning med gräddmjölk

Tillräckligt med kalcium utan mjölkprodukter

Krabba (konserverad) - 120 mg. 128 mg Krabba (konserverad) - 120 mg Solroskärnor - 116 mg Räkor (kokta, skalade) - 115 mg Aborre - 110 mg Svarta vinbär - 94 mg Valnötter - 94 mg Spenat (färsk) - 93 mg Siklöja - 89 mg Jordnötter - 86 mg Palsternacka - 74 mg Sojabönor (kokta) - 73 mg Mussslor - 71 mg Lax - 69 mg Fänkål - 64 mg Sill - 63 mg Sockerärtor - 62 mg Oliver - 61 mg Havskräfta - 60 mg Havregryn - 56 mg Kaktusfikon - 56 mg Rotpersilja - 55 mg Gös - 54 mg Svartrot - 53 mg Friséesallad - 52 mg Ägg - 52 mg

Västkustsallad

Tina och rensa de djupfrysta skaldjuren, häll bort spadet på de konserverade och skär dem ev i mindre bitar

New Orleans gumbo

konserverad okra. Skala och skär löken i 2½ cm stora tärningar. Skala och pressa vitlöken. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekgryta eller kastrull

Krabbiffar

2 burkar konserveradkrabba( 170 gr). Vispa äggen lätt. Låt. krabbköttet rinna av ordentligt. Skölj purjolöken och

Smörgåstårta med skaldjur

Blanda ner lax, krabba, ägg, sparris, ärter, purjolök, hummerfond, dill, salt och peppar. 2 burkar krabba, à 170 g. 1 dl gröna ärter, konserverade