Konserverad ingefära recept

Solbackens Äppelchutney med ingefära

Solbackens Äppelchutney med ingefära

Tillsätt ingefäran och fräs runt, häll över vatten och socker. 6-8st Äpplen, vi använde våra egna Transparente Blance1st Gul lök, skuren i grova bitar1/2st Röd chili, utan kärnor2dl Vatten1,5dl Råsocker1msk Ingefära, färsk, riven2krm Salt1krm Vitpeppar2msk + 2msk OlivoljaSåhär kan man göra. 1msk Ingefära
Kycklinggratäng med ingefära, ananas och sweet chili

Kycklinggratäng med ingefära, ananas och sweet chili

Kycklinggratäng med ingefära, ananas och sweet chili, 4 portioner. 3 msk konserverad ananas i juice, krossad eller i bitar. 1 cm riven färsk ingefära. ananas, ingefära, kycklingratäng, vandringsrecept 4 portioner. 3 msk konserverad ananas i juice, krossad eller i bitar. 1 cm riven färsk ingefära
Enkel kinesisk wok med fläskkött och ingefära

Enkel kinesisk wok med fläskkött och ingefära

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 340 gram picnicbog , 1 burk 1 paket haricots verts , frusna 1 msk olja 3 dl ris , okokt 1 burk(ar) wokgrönsaker , konserverade Woksås 1 tsk lökpulver 1 tsk vitlökspulver 1 tsk mald ingefära 1 tsk socker 1 tsk vinäger , eller pressad citron 2 msk soya Köp receptet
Klassisk julkorv…

Klassisk julkorv…

1 tsk mald ingefära. 1 tsk mald ingefära. Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Vegetarisk couscouspytt med kikärtor och wokgrönsaker

Vegetarisk couscouspytt med kikärtor och wokgrönsaker

Rör ner kikärtorna (häll av konserverade först) och låt dem bli varma. 200 g kokta kikärtor (se här) alternativt 1 tetra eller normalstor burk med konserverade kikärtor. 1 krm grovmalen svartpeppar, 1 tsk curry, 1 tsk paprikapulver, ½ tsk chilipulver, 2 krm malen torkad ingefära och 1 krm cayennepeppar. 200 g kokta kikärtor (se här) alternativt 1 tetra eller normalstor burk med konserverade kikärtor. 1 krm grovmalen svartpeppar, 1 tsk curry, 1 tsk paprikapulver, ½ tsk chilipulver, 2 krm malen torkad ingefära och 1 krm cayennepeppar
Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

Skölj bambuskotten i hett vatten för att få bort den konserverade smaken och låt rinna av. Riv ingefärabiten fint
Mjuk persikokaka

Mjuk persikokaka

Blanda vaniljsocker, bakpulver, ingefära och mjöl och sikta ner det i smeten under omrörning. 1 st burk konserverade persikor i juice. 1 tsk ingefära
Marockansk färsgryta med myntayoghurt och couscous

Marockansk färsgryta med myntayoghurt och couscous

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gryta 1 st gul lök(ar) 2 burk(ar) konserverade körsbärstomater 1 tärning(ar) grönsaksbuljong 1 msk tomatpuré 2 tsk honung 1 tsk kanel 1 tsk paprikapulver 2 tsk spiskummin 500 gram nötfärs 1 msk olivolja 1 st paprika 0,5 st chilipeppar 1 msk färsk ingefära , riven 3 st vitlöksklyfta(or) 10 st aprikos(er) 0 st salt 0 st svartpeppar Myntayoghurt 1 krm salt , krydda efter smak 1 tsk honung 0,5 kruka(or) mynta 2 dl turkisk yoghurt 1 krm svartpeppar , krydda efter smak Tillbehör 400 gram morötter 4 dl couscous Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kasslerlåda med ananas och ingefärsås

Kasslerlåda med ananas och ingefärsås

I denna maträtt så är den färska ingefäran helt rätt, vilken fantastisk krydda det är i maten. Smaksätt med riven ingefära, salt och peppar
Kycklingsoppa med spenat och kokos

Kycklingsoppa med spenat och kokos

Riv ingefära och vitlök fint. Fräs lök, vitlök och ingefära i rapsolja i en kastrull några minuter. 1 msk riven, färsk ingefära. ½-1 msk hackad koriander (frusen, konserverad eller färsk). 1 msk riven, färsk ingefära. ½-1 msk hackad koriander (frusen, konserverad eller färsk)
Västindisk gryta

Västindisk gryta

konserverade kikärtor till det här receptet är det avrunnen vikt som. 1 tsk finriven färsk ingefära (du kan ta 2- 3 tsk om du gillar ingefära). 1 tsk finriven färsk ingefära (du kan ta 2- 3 tsk om du gillar ingefära)
Chicken tikka med ingefärsrostade bönor

Chicken tikka med ingefärsrostade bönor

Skala och riv vitlök och ingefära (riv även ingefära till haricots vertsen). Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta och fräs lök, vitlök, ingefära, chili, kanel, spiskummin, paprikapulver och kycklingstrimlor på medelhög värme tills kycklingen har fått lite färg

Att göra saft

Både citron och ingefära lindrar halsont och tillsätter man lite honung så lindrar den hosta och smakar betydligt bättre än köpta hostmediciner
Indonesisk kikärtsgryta

Indonesisk kikärtsgryta

Ha i haricots verts och kikärtor (häll av och skölj av konserverade kikärtor innan de används). Ha i vitlöken, ingefäran, chilin och kryddorna

Vegetarisk lasange

400 g hela konserverade tomater. 2 gula lökar 3 st klyftor vitlök 1 msk olivolja 400 g hela konserverade tomater 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad basilika 1 krm riven muskot 0,5 tsk salt […]. 6 vitlöksklyftor 1 bit ingefära, tum storlek 1 gul lök 2 chilifrukter 2 palsternackor 4 tomater olivolja och smör till stekning 3 msk indisk kryddblandning eller 2 msk Garam Masala 5 dl yoghurt, 3% 2 msk grönsaksbuljongpulver 2 dl vatten 1/2 blomkålshuvud 1 röd paprika […]. 400 g hela konserverade tomater
Paneer masala - Recept | Arla

Paneer masala - Recept | Arla

Tillsätt vitlök, ingefära och kryddor, fräs ca 1 min under omrörning. 2 msk riven färsk ingefära. 1 burk konserverade hela tomater á 400g. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 100 g cashewnötter 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 msk riven färsk ingefära 1 tsk malen gurkmeja 1 msk garam masala 1 burk konserverade hela tomater á 400g 2 dl Arla Köket® vispgrädde 80 g bladspenat 200 g halloumi 1 tsk salt Till servering