Konserverad anka recept

Faux Cassoulet (bönor, anka, fläsk, lök)

Faux Cassoulet (bönor, anka, fläsk, lök)

En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår. 4 portioner En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår En gul lök, hackad
Rillette - på fläskkött

Rillette - på fläskkött

Ett smörgåspålägg som är som en slags trådig paté och som här av fläskkött, men även av anka, gås och fisk finns
Istället för kött

Istället för kött

Konserverade eller torkade spelar ingen roll – de är lika nyttiga. Det ser ut lite som anka, men smaken är mer likt kyckling, så seitan kan med fördel ersätta kycklingen i olika maträtter
Jankas ankgryta

Jankas ankgryta

rester från JankasAnka. rester från JankasAnka. Recept på JankasAnka finns här. Servera med ris eller kokt potatis 5-6 dl sås från JankasAnka. 200 g konserverad eller frusen majs. _anka_113435
Äppelmos med sting i

Äppelmos med sting i

Skölj och dela syrliga äpplen i 4 klyftor. Skär bort skadade partier och kärnhus. Lägg äppelklyftorna i en kastrull och tillsätt färskpressad citronsaft, citronskal, strösocker, kanelstång och vaniljstång
Confit Byaldi

Confit Byaldi

Men även frukt confit finns, vilket är ungefär detsamma som kanderad frukt konserverade i socker. på anka och gås som kokas i sitt eget fett
Kristopher lagar: ankrillette!

Kristopher lagar: ankrillette!

konserverad fisk. Vissa gör det med just fläskkött, men klassikern är att göra det med anka. När ankfettet har smält häller du det över så det täcker ankan
Confit Byaldi

Confit Byaldi

Men även frukt confit finns, vilket är ungefär detsamma som kanderad frukt konserverade i socker. på anka och gås som kokas i sitt eget fett

Potatis i gåsfett

En kompis brukar tala sig varm om ankconfitt som är konserveradanka i sitt eget fett. Tidigare i mitt matliv har jag aldrig använt mig av andra fetter än olivoljor, smör, margarin eller liknande, dvs "vanligt" fett

Kinesisk sötsur sås

Servera till t ex ris och stekt anka eller kyckling. 4 portioner1 msk olja1 vitlöksklyfta, pressad½ dl vatten½ tsk salt3 msk strösocker4 dl kycklingbuljong1 msk potatismjöl1 msk vinäger2 tsk tomatpuré½ grön paprika, strimlad3-4 ringar konserverad ananas i bitar½ liten burk skivade vattenkastanjerPressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min

Kinesiskt kök 2

Mest berömd av de nordliga delikatesserna är den lovprisade Pekingankan. Traditionellt tillagas Pekingankan så att skinnet görs nästan lufttätt genom att man binder till halsöppningen