Servera till t ex ris och stekt anka eller kyckling. 3-4 ringar konserverad ananas i bitar. Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min
En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår. 4 portioner En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår En gul lök, hackad
Konserverade eller torkade spelar ingen roll – de är lika nyttiga. Det ser ut lite som anka, men smaken är mer likt kyckling, så seitan kan med fördel ersätta kycklingen i olika maträtter
rester från JankasAnka. rester från JankasAnka. Recept på JankasAnka finns här. Servera med ris eller kokt potatis 5-6 dl sås från JankasAnka. 200 g konserverad eller frusen majs. _anka_113435
Skölj och dela syrliga äpplen i 4 klyftor. Skär bort skadade partier och kärnhus. Lägg äppelklyftorna i en kastrull och tillsätt färskpressad citronsaft, citronskal, strösocker, kanelstång och vaniljstång
konserverad fisk. Vissa gör det med just fläskkött, men klassikern är att göra det med anka. När ankfettet har smält häller du det över så det täcker ankan
En kompis brukar tala sig varm om ankconfitt som är konserveradanka i sitt eget fett. Tidigare i mitt matliv har jag aldrig använt mig av andra fetter än olivoljor, smör, margarin eller liknande, dvs "vanligt" fett
Servera till t ex ris och stekt anka eller kyckling. 4 portioner1 msk olja1 vitlöksklyfta, pressad½ dl vatten½ tsk salt3 msk strösocker4 dl kycklingbuljong1 msk potatismjöl1 msk vinäger2 tsk tomatpuré½ grön paprika, strimlad3-4 ringar konserverad ananas i bitar½ liten burk skivade vattenkastanjerPressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min
Mest berömd av de nordliga delikatesserna är den lovprisade Pekingankan. Traditionellt tillagas Pekingankan så att skinnet görs nästan lufttätt genom att man binder till halsöppningen