Konjakskransar recept

Konjakskransar

Konjakskransar

Som jag nämnde i inlägget förra veckan fastnade jag för det här receptet. Receptet var med i senaste numret av hembakat
Småkakor 1 - Konjakskransar

Småkakor 1 - Konjakskransar

Konjakskransar. Först ut är konjakskransar. Receptet är från Sju sorters kakor upplaga 1994 men konjakskransar är en riktigt klassisk småkaka för i min Husmoderns kokbok från 1926 (en födelsedagspresent från min man som inhandlade den på ett antikvariat) finns den med. Konjakskransar, ca 50 st5 dl vetemjöl200 g smör1 dl socker2 smk konjakHacka samman mjöl, smör och socker
Konjakskransar

Konjakskransar

Till jul bakade alltid min farmor Konjakskransar. Konjakskransarna skall t. Konjakskransar 30 st75 g socker150 g rumstempererat smör225 g mjöl2 msk konjakTill pensling. Konjakskransar 30 st
Sju sorters kakor - Havrekakor

Sju sorters kakor - Havrekakor

Egentligen hade jag en tjuvstart redan innan jul när jag bakade Konjakskransar, ett recept som också kom från den här boken

Konjakskransar

Rör matfettet vitt. Tillsätt sockret och rör smeten porös. Blanda i äggula, konjak och vetemjöl. Arbeta ihop en smidig deg och lägg den kallt en stund

Konjakskransar

Blanda ihop mjöl, smör och socker. Tillsätt konjaken och arbeta till en smidig deg. Låt ligga kallt en stund

Konjakskransar

Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en skål. Tillsätt mjöl och konjak. Arbeta ihop till en deg. 200 g smör, eller margarin