Kondenserad mjölk rabarber recept

Rabarber glasstårta

Rabarber glasstårta

Blanda ner kondenseradmjölk och rabarberkrämen. Denna glasstårtan består av en havrekaksbotten, rabarberglass och en rabarberspegel
7 sorters tårtor till midsommar

7 sorters tårtor till midsommar

Ena dagen var det valborgsmässoafton och jag bloggade om chokladkaka med kondenseradmjölk och nästa var det dags att packa väskan inför resan till midsommarfirandet
Rabarberglass

Rabarberglass

8-10 400 g rabarber 2 msk vatten 3 msk råsocker 2 krm vaniljpulver 2 1/2 dl vispgrädde 250 g mascarponeost 1 burk sötad kondenseradmjölk (à ca 400 g) Topping bär eller hackade nötter Lägg till i inköpslistan
Glass med rabarberswirl

Glass med rabarberswirl

250 g rabarber 1 dl hallon (kan uteslutas) 2,5 dl strösocker 1 tsk malen kardemumma, nymald 5 dl vispgrädde 397 g kondenseradmjölk sötad
Rabarberkolapaj med jordgubbsgrädde

Rabarberkolapaj med jordgubbsgrädde

Ta pappret av mjölkburken och lägg den oöppnade burken i en kastrull. Tag kastrullen av plattan och rör ner innehållet ur mjölkburken
Superenkel glass

Superenkel glass

Grädden och den sockrade, kondenserademjölken ger en härligt gräddig och god glass som slår det mesta
FRASIG PAJ MED SAFFRANSSTEKTA PÄRON

FRASIG PAJ MED SAFFRANSSTEKTA PÄRON

Till saligheten serverade jag en kolasås (gjord på kondenseradmjölk som kokat i tre timmar) samt en rårörd snabbt ljummade lingon
Rabarberdröm

Rabarberdröm

Här kommer receptet på denna rabarberdröm. 1 burk kondenseradmjölk (sötad). 500 g rabarber. Koka den oöppnade burken med kondenseradmjölk i 1 ½ timme. Skär rabarbern i bitar och låt den koka försiktigt med sockret och vattnet i ca 5 minuter. Varva rabarber, kolakräm, digestivekex i bitar eller smulor och créme fraiche i 8 glas. 1 burk kondenseradmjölk (sötad). 500 g rabarber
Rabarberdröm

Rabarberdröm

Koka den oöppnade burken med kondenseradmjölk i rikligt med vatten i ca 1 ½ timme. Skär rabarberna i ca 3 cm stora bitar och låt dem koka tillsammans med vattnet och sockret i 5 minuter. Varva rabarber, digestivekex, kolakräm och créme fraiche i glas eller skålar 1 burk kondenseradmjölk á 400g. 500 g rabarber
Key ruhbarb pie.

Key ruhbarb pie.

)LimesaftBlanda kondenseradmjölk med äggulor. Sila ner rabarbersaften i blandningen med ägg och mjölk
Chokladkaka

Chokladkaka

Om du inte hittar färdig dulce de leche, använder du en burk kondenseradmjölk. Bakade även mazarinkakan med rabarber som jag gjort tidigare
Rabarberdröm med jordgubbar och mini-maränger

Rabarberdröm med jordgubbar och mini-maränger

Fortsätt med rabarberkompott. Varva vaniljglass, rabarberkompott, dulce de leche, grovt krossade Digestive-kex, delade färska jordgubbar och mini-maränger (finns att köpa färdigt i butiken) i portionsformar eller glas
Rabarberglass

Rabarberglass

Här kommer ett recept på vad ni kan hitta på om ni fortfarande har rabarber kvar i trädgårdslandet. En livlig rabarberglass med kexbotten, så den serveras som en frusen cheesecake istället för som vanlig glass
Rabarberglass med kardemumma

Rabarberglass med kardemumma

Rör ner kondenseradmjölk och rabarbersåsen. RABARBERGLASS. Skala och tärna all rabarber. Häll i rabarber och låt sjuda tills rabarbern är mjuk
Kolagömma med rabarber

Kolagömma med rabarber

Ännu ett himmelskt rabarber-recept där du ska ha kolasås, som du antingen blandar ihop själv eller gör av kondenseradmjölk

Taste of Stockholm – pop-up restaurangernas menyer

’Banana Split’ Bananpanacotta, gräddmousse chokladkräm, kondenseradmjölk 40 kr. ’Jordgubb & rabarber’ Jordgubbsmousse, rabarberkräm, botten, jordgubbskräm 40 kr. ’Choklad surprise’ Mjölkchokladmousse, havtornspannacotta, brynt smörpulver, chokladsmulor 60 kr