Ena dagen var det valborgsmässoafton och jag bloggade om chokladkaka med kondenseradmjölk och nästa var det dags att packa väskan inför resan till midsommarfirandet
Här kommer receptet på denna rabarberdröm. 1 burk kondenseradmjölk (sötad). 500 g rabarber. Koka den oöppnade burken med kondenseradmjölk i 1 ½ timme. Skär rabarbern i bitar och låt den koka försiktigt med sockret och vattnet i ca 5 minuter. Varva rabarber, kolakräm, digestivekex i bitar eller smulor och créme fraiche i 8 glas. 1 burk kondenseradmjölk (sötad). 500 g rabarber
Koka den oöppnade burken med kondenseradmjölk i rikligt med vatten i ca 1 ½ timme. Skär rabarberna i ca 3 cm stora bitar och låt dem koka tillsammans med vattnet och sockret i 5 minuter. Varva rabarber, digestivekex, kolakräm och créme fraiche i glas eller skålar 1 burk kondenseradmjölk á 400g. 500 g rabarber
Fortsätt med rabarberkompott. Varva vaniljglass, rabarberkompott, dulce de leche, grovt krossade Digestive-kex, delade färska jordgubbar och mini-maränger (finns att köpa färdigt i butiken) i portionsformar eller glas
Här kommer ett recept på vad ni kan hitta på om ni fortfarande har rabarber kvar i trädgårdslandet. En livlig rabarberglass med kexbotten, så den serveras som en frusen cheesecake istället för som vanlig glass