Värm upp grädde och kondenseradmjölk tillsammans, den ska inte koka men blir ordentligt het. Krama ur gelantinbladen och lägg ner dem i mjölkblandningen och låt dem smälta samman
Blanda ägg med mjölk och västerbotten. 6 dl mjölk. 1 burk kondenseradmjölk. Koka kondenseradmjölk i 3 h täckt med vatten. 1 purjolök 6 ägg 6 dl mjölk. 1 burk kondenseradmjölk
Koka sedan en kolasås av kondenseradmjölk. Koka kondiserad mjölk tar en stund. Fyllning1 burk kondenseradmjölk1 tsk ekologisk vaniljpulver4 dl vispgrädde2 dl tjock grekisk ekologisk yoghurt 10 %4 st ekologiska bananer. Kanderade nötter2 dl sötmandel, valnötter och pecannötter 0
Jag malde pecannötter med skalet på och ersatte mandeln i det här receptet med pecannötsmjölet. Dulce de leche får du genom att koka en burk sötad kondenseradmjölk i vatten i 3 timmar
Smält över vattenbad choklad, smör och kondenseradmjölk. 200 g mjölk choklad. 1 burk kondenseradmjölk 397 g. 2,5 dl saltade jordnötter eller pecannötter. 200 g mjölk choklad. 1 burk kondenseradmjölk 397 g
Blanda i mjölet och mjölken lite i taget tills allt är blandat. Pecannötter. Koka två burkar kondenseradmjölk utan etikett i 2 timmar, koka den tredje burken i en timme tills det blir dulche de leche och låt svalna helt. 3 burkar (à 397 g) kondenseradmjölk. 2 1/3 dl mjölk
Smält smör, salt, choklad tillsammans med den kondencerade mjölken i en kastrull på låg värme. 200g rostade & grovhackade pecannötter (200grader i 10minuter). 300g mjölk choklad. 1 burk kondenseradmjölk. 200g rostade & grovhackade pecannötter (200grader i 10minuter). 300g mjölk choklad. 1 burk kondenseradmjölk
Köper du den kondenserademjölken behöver den koka några timmar innan du kan använda den. Rör ner den karamelliserade mjölken och vispa tills det blir en slät blandning
Om man inte hittar en burk med färdig dulce de leche, karamelliserad mjölk, går det bra att tillverka sin egen dulce de leche av en burk med sötad kondenseradmjölk
Ringla kolasås och grädde och strö lite pecannötter över. 1,5 dl pecannötter, grovt hackadeGör så här. När botten har svalnat så ringlar du över kolasåsen (jag köpte färdig annars kan man ju koka egen eller köpa en kondenseradmjölk och koka i 2-3 timmar så har du också en god kolasås) men håll dig ca 2 cm från kanten. 200 g marabou mjölkchoklad. 1,5 dl pecannötter, grovt hackade. 200 g marabou mjölkchoklad