Har hämtat inspiration från det populära amerikanska receptet på magic bars men bestämde mig för att göra min egna variant med mer smaker som bryter av mot den söta kondenserademjölken
Kokosfyllningen gör du enkelt genom att blanda ihop kokosflingor med kondenseradmjölk. Vispa lätt ihop strösocker, muscovadosocker, vaniljpulver och ägg i en bunke
Kokosfyllningen gör du enkelt genom att blanda ihop kokosflingor med kondenseradmjölk. Vispa lätt ihop strösocker, muscovadosocker, vaniljpulver och ägg i en bunke
Hur en konservburk med kondenseradmjölk blir till dulce de leche kan du läsa här. Dulce de leche-glass, 10 portioner4 äggulor0,5 dl ljust muscovadosocker1 burk dulce de leche (läs mer om dulce de leche här)5 dl vispgrädde2 äggvitorSeparera äggen, spara två äggvitor, och vispa sedan 4 äggulor ihop med muscovadosockret tills det blir lite ljusare och fluffigt. 0,5 dl ljust muscovadosocker
Krämig dulche de leche av kondenseradmjölk som fått koka ihop till såsig konsistens. Tag upp vaniljstångenr, skrapa ur vaniljkornen och för tillbaka dem ned i gräddmjölken
Créme fraîchen gör att pajen inte blir för söt och den kondenserademjölken ger lagom sötma och en kola touch, gudomligt god och det kommer dina gäster också tycka det lovar jag
Nu när den kondenserademjölken är kokad så kallas den för dulce de leche. 10 portioner4 äggulor0,5 dl ljust muscovadosocker1 burk kondenseradmjölk5 dl vispgrädde2 äggvitorKoka burken med kondenseradmjölk i vatten i ca 2 timmar. 0,5 dl ljust muscovadosocker. Koka burken med kondenseradmjölk i vatten i ca 2 timmar
Koka upp smör och kondenseradmjölk så det kokar ihop, det tar nån minut. 1 dl kondenseradmjölk. 2 msk farinsocker (eller muscovadosocker). 1 dl kondenseradmjölk. 2 msk farinsocker (eller muscovadosocker)
Hade en burk med karamelliserad mjölk hemma, dvs färdigkokt kondenseradmjölk, ja kolasås, helt underbart tokgott och givetvis var jag bara tvungen att göra glass på den, supermumsigt
Koka upp smör och kondenseradmjölk så det kokar ihop, det tar nån minut. 1 dl kondenseradmjölk. 2 msk farinsocker (eller muscovadosocker). 1 dl kondenseradmjölk. 2 msk farinsocker (eller muscovadosocker)
Särskilt när jag hittade en burk färdig sådan i affären, alltså inte kondenseradmjölk som man måste koka för att få Dulce de leche utan en redan kokad burk