Eftersom varken mjölk eller grädde fanns att tillgå var basen ofta torrmjölk eller kondenseradmjölk, som faktiskt kunde köpas i affären i det lilla samhället strax intill
Men så provade jag att utöver yoghurten använda mirakelgöraren kondenseradmjölk – et voilà. Ibland finns också något som heter karamelliserad mjölk eller caramelized milk
Vispa grädden med resten av mjölken och vaniljsockret till en tjock kräm, rör ner citronskalet. Receptet är klippt ur en veckotidning och fru M tyckte att det var lite klöddigt att få till lika tjusiga mangomönster i glassmeten som det var på tidningsbilden, det verkade inte alls bli något rippel någonstans
Däremot blev jag besviken på att varken Coop eller Ica hade nån sötad kondenseradmjölk (den var slut hos båda, och på Coop hade nån köpt den sista burken ynka tre minuter innan jag kom dit) så Rocky Road-fudgen jag hade tänkt göra idag får vänta lite