Nästa gång ska jag nöja mig med att använda en halv burk kolasås vilket jag tror räcker bra. Bred på resterande kolasås och spritsa sedan ut frostingen över hela cheesecaken
Annars kokar du det lätt själv genom att köpa en burk Sötad kondenseradmjölk. Lägg lite Snickersbitar i botten på kakan, ringla över lite dulce de leche (eller kolasås på tub om d inte orkar koka/köp dulce de leche) och strö över lite jordnötter
Ja det är kanske världens enklaste paj med kolasås/grädde/banan. Förbered kolasåsen. Tiden beror helt enkelt på om vilken konsistens du vill ha på kolasåsen som blir tjockare ju längre den kokar
Lätt som en plätt får du också kolasås genom att koka kondenseradmjölk. Gör kolan genom att koka burken med kondenseradmjölk (oöppnad) i en stor kastrull täckt med vatten
Janinja berättade dock att det i Brasilien finns både kondenseradmjölk och karamelliserad mjölk gjord av soja så nu önskar jag att vi kunde få tag i det i Sverige också
Principen är enkel, börja med att koka en burk sötad kondenseradmjölk tills den blir som kolasås. Kondenseradmjölk är ju inget lyckat till en mjölkallergiker
En botten gjord på hälften digestivekex och pepparkakor,en fyllning med smak av saffran, en kolasås smaksatt med apelsin samt guld nonstop och marsipantomtar som gör denna dessert oemotståndlig
Väljer ni att använda kondenseradmjölk då börja med att koka den i ca 2,5 timmar i en kastrull med lock, viktigt att burken är täckt med vatten hela tiden. Fyll pajskalet med den nykokta kolasåsen, är den tjock i konsistensen så kan man blanda i 1 msk grädde. 1 st dulce de leche (karamelliserad kondenseradmjölk). 400 g digestivekex
Här gör jag med egen hemkokt kolasås då jag tycker att Karamelliserad mjölk (kokt Kondenserad sötad mjölk) som de flesta använder är så tråkig i smaken