Kolasåsen har jag gjort av kondenseradmjölk, men du kan använda vanlig kolasås som finns i butiken. Det här är ett recept på en äppelkaka med färskost och kolasås
Vispa färskost, strösocker, fröna från vaniljstången och vetemjölet tills den känns lätt fluffig. 1 burk kondenseradmjölk som du kokat till kola, alt. 1 burk färdigkaramelliserad mjölk (se mitt foto). 1 burk kondenseradmjölk som du kokat till kola, alt. 1 burk färdigkaramelliserad mjölk (se mitt foto)
300 g rumsvarm, naturell färskost, typ philadelphiaost. 200 g sötad kondenseradmjölk (en normalstor burk brukar innehålla ca 400 g men det går att frysa in det som blir över). 300 g rumsvarm, naturell färskost, typ philadelphiaost. 200 g sötad kondenseradmjölk (en normalstor burk brukar innehålla ca 400 g men det går att frysa in det som blir över)
Blanda fyllningen, kondenseradmjölk, äggulor, rivet citronskal, citronsaften väl i en bunke. 175 g mjölkchoklad. 1 burk sötad kondenseradmjölk. 200 g färskost. 250 gram Daim mjölkchoklad. -Mama Skogly ♥ 175 g mjölkchoklad. 200 g färskost. 250 gram Daim mjölkchoklad
Annars kokar du det lätt själv genom att köpa en burk Sötad kondenseradmjölk. Vispa färskost, socker, fröna från vaniljstången och vetemjölet tills det känns fluffigt
När den svalnat så bredde jag på ett lager frosting som jag gjort på nutella och färskost. 300 g färskost. 200 g kondenseradmjölk. 300 g färskost. 200 g kondenseradmjölk
Rör ihop kondenseradmjölk, vaniljsocker, färskost och smält choklad. 1 burk sötad kondenseradmjölk. 200 g färskost med vaniljsmak. 1 burk sötad kondenseradmjölk. 200 g färskost med vaniljsmak
Fördela den kondenserademjölken i burkarna. Lägg färskosten i en bunke och vispa den mjuk med elvisp. Tips Den kondenserademjölken kan ersättas med karamelliserad mjölk på burk, kallas även dulce de leche
Smält mjölkchokladen över vattenbad. 300 g färskost, t ex Philadelphia. 1 burk kokt sötad kondenseradmjölk. 200 g mjölkchoklad. Ta sedan en hel burk kokt sötad kondenseradmjölk (man kokar den burken i vatten i 3h, ni som inte vet hur man gör, läs på innan ni kokar burken så att ni vet hur ni ska göra, eller köp färdig kokt). 1 burk kokt sötad kondenseradmjölk. 200 g mjölkchoklad
15 200 g digestivekex 200 g cashewnötter 75 g smält smör 1 burk sötad kondenseradmjölk (à 400 g) 500 g naturell färskost av cream cheese-typ 250 g blåbär 2 krm vaniljpulver Lägg till i inköpslistan
Jag gjorde sen en choklad crème på färskost, smör och kondenserad choklad mjölk. Jag gjorde sen en choklad crème på färskost, smör och kondenserad choklad mjölk