Lördagens tårta består av dulce de leche fyllda apelsinbottnar. Tårtan är även täckt med dulce de leche och kokosflingor som blir en fin kombination för smaklökarna
Dulce de Leche. Dulce de Leche Buttercream. Ploppa ned en burk oöppnad kondenseradmjölk i en kastrull med tillräckligt sjudande för att täcka burken i ca 3 timmar, beroende på hur tjock du vill att kolan ska vara. Tillsätt hälften av mjölken/gräddfilen (+ dulce de lechen om du vill ha ddl smal på smeten), sen hälften av mjölet igen (alltså 1/4 av allt från början) Tillsätt resten av mjölken/gräddfilen och vispa tills allt är blandat. (ca 2 dl i varje omgång) Vispa ner dulce de lechen. 2 dl 3% mjölk eller gräddfil. 150-200 g dulce de leche
Dulce de leche är kolakräm, om ni inte har upptäckt det än så är det helt fantastiskt. Det borde även gå bra med vanlig kolasås till detta recept, om man inte får tag på dulce de leche
Låt grädde och dulce de leche koka upp under omrörning i en kastrull. Börja med att koka burken med den kondenserademjölken i en stor panna med vatten, jag kokade i 2 timmar och tyckte det blev perfekt. Ca 200 g (1/2 burk) dulce de leche (kondenseradmjölk som har kokat i vatten i 2 timmar)
dulce de leche (köpt eller kokad av kondenseradmjölk). Dulce de leche. De är sådär mjuksega, smakar lite som brownie, och så med fyllningen som är den underbara kolakrämen dulce de leche kan det inte bli fel
Sätt den oöppnade burken med kondenseradmjölk i en kastrull med vatten så det täcker. Häll lite mjölk på bottnen (med hjälp utav en sked) innan du brer över fyllningen (de blir saftiga och inte torra då), fyll sedan varje lager med dulce de leche grädden och täck sedan hela tårtan
Hade en burk med karamelliserad mjölk hemma, dvs färdigkokt kondenseradmjölk, ja kolasås, helt underbart tokgott och givetvis var jag bara tvungen att göra glass på den, supermumsigt
Det är en burk kondenseradmjölk som har fått koka i tre timmar, och när den har gjort det har den förvandlats till den här ljuvliga kolakrämen som man kan använda till desserter, i glass, som fyllning