Kompott stjärnanis recept

Yoghurtmousse med stjärnanis och fikonkompott

Yoghurtmousse med stjärnanis och fikonkompott

Fikonkompott. Sila sedan bort stjärnanisen. kompotten ska vara ganska lös. stjärnanisfrukter. Bryt stjärnanisfrukterna i halvor och lägg ner dem i grädden, blanda runt och låt sedan stå och dra i minst 4 timmar, gärna över natten. Lägg ett par skedar fikonkompott i botten av 6 glas och fördela moussen över
Ingas Plommonkompott

Ingas Plommonkompott

Ett annat alternativ är att lägga i några stjärnanis. Lägg ner frön och stång i kompotten. Stjärnanisen kan ligga kvar om man vill
Blåmusselsoppa med jordärtskocka

Blåmusselsoppa med jordärtskocka

Kompott. Fräs tillsammans med persiljestjälkarna och stjärnanisen. Kompotten. Servera soppan med en klick kompott i mitten och det fyllda musselskalet
Rabarberbullar

Rabarberbullar

Lägg skivad rabarber i en gryta och rör ner strösocker, kardemumma och stjärnanis. Låt kompotten svalna i vattenbad till 37º. Smula jästen i degbunken och rör ut den i 5 dl av rabarberkompotten. 1 st stjärnanis
Rabarberkompott med olika smaksättningar

Rabarberkompott med olika smaksättningar

kanelstång, vaniljstång eller stjärnanis och låt svalna. Det har blivit pajer, smoothies, sylt, kräm, saft, kompotter… Ja, till och med kyckling med rabarber och än är suget inte stillat
Pannacotta

Pannacotta

Tips, supegott att smaksätta kompotten med stjärnanis medns du kokar ihop den sen plockar du bort den innan du har den på pannacottan
Grillad äppelkompott

Grillad äppelkompott

Efter ca 10 min i ugnen är kompotten färdig. 1st stjärnanis. 1. Börja med att skala äpplen och halvera. 2. Sockra äpplena och lägg på grillen tills den fått ett fint grillmänster
Kletigt och sött

Kletigt och sött

Såhär med julen bakom hörnet tänkte jag tipsa om en god fikonsylt, eller närmare sagt kompott, har snackat om den tidigare också
PappaKock i SN

PappaKock i SN

Kräm, saft, kompott, sylt, marmelad, eller varför inte en sockerkaka med rabarber, kardemumma & pärlsocker på
Plommonkaka

Plommonkaka

Sjud plommon, stjärnanis, socker och citronsaft till en kompott. 1 st stjärnanis. Fyllning. Skölj dela och klyfta plommonen
Pannacotta med smak av stjärnanis

Pannacotta med smak av stjärnanis

Ändå är det fortfarande den "kokta grädden" en storfavorit för många, och varför inte, den är väldigt lätt att variera med olika smaksättningar eller servera med olika tillbehör som kompotter, geléer osv