Fikonkompott. Sila sedan bort stjärnanisen. kompotten ska vara ganska lös. stjärnanisfrukter. Bryt stjärnanisfrukterna i halvor och lägg ner dem i grädden, blanda runt och låt sedan stå och dra i minst 4 timmar, gärna över natten. Lägg ett par skedar fikonkompott i botten av 6 glas och fördela moussen över
I allt från saft, marmelad, curd, kompott, pajer och allehanda bakverk. Har ni druckit varm körsbärssaft som smaksätts av lite extra honung och kryddats med kanel, kryddnejlika och stjärnanis
Lägg skivad rabarber i en gryta och rör ner strösocker, kardemumma och stjärnanis. Låt kompotten svalna i vattenbad till 37º. Smula jästen i degbunken och rör ut den i 5 dl av rabarberkompotten. 1 st stjärnanis
kanelstång, vaniljstång eller stjärnanis och låt svalna. Det har blivit pajer, smoothies, sylt, kräm, saft, kompotter… Ja, till och med kyckling med rabarber och än är suget inte stillat
Efter ca 10 min i ugnen är kompotten färdig. 1st stjärnanis. 1. Börja med att skala äpplen och halvera. 2. Sockra äpplena och lägg på grillen tills den fått ett fint grillmänster
Ändå är det fortfarande den "kokta grädden" en storfavorit för många, och varför inte, den är väldigt lätt att variera med olika smaksättningar eller servera med olika tillbehör som kompotter, geléer osv