När man gör den på grillen blir den mer som en kompott med kolanoter. Den här efterrätten går att göra på nektariner, persikor, aprikoser eller plommon
Mosa frukten med en slev och koka ytterligare några minuter, tills du har en tjock kompott. Det är då den här glassen, inspirerad av den syditalienska efterrätten ”percoca nel vino” (gula persikor marinerade i rött vin), kommer in i bilden
Tänk sylt, gelé, marmelad, olika såser, kompott, mos, chutney och olika sorters salt, sur-söta och sura inläggningar … Det finns så många roliga saker att göra
Söt, men god, är väl bästa beskrivningen av den här fruktkompotten, som även kan användas som marmelad om man skär ingredienserna i mindre bitar än vad jag gjorde denna gång
När man gör den i foliepaket på grillen blir det mer som en ljuvlig kompott med kolaliknande noter. Den här underbara efterrätten går att göra på nektariner, persikor, aprikoser eller plommon
Doppa persikorna eller nektarinerna i kokande vatten i en gryta. Låt sedan kompotten kallna. Skär osten i bitar, lägg upp osten på assetter med kompotten vid sidan om
När man gör den i foliepaket på grillen blir det mer som en ljuvlig kompott med kolaliknande noter. Den här underbara efterrätten går att göra på nektariner, persikor, aprikoser eller plommon