Kompott olivolja recept

Fläskstek med kompott på jordärtskocka och äpple

Fläskstek med kompott på jordärtskocka och äpple

Kompott200 g jordärtskocka, skalade 200 g potatis, skalad 1 lagerblad 1 citron, skal och saft 2 röda äpplen, skurna i grova bitar 1 schalottenlök, finhackad 1-2 msk olivolja 1 knippe persilja, hackad salt vitpeppar
Mmmmm fisk!

Mmmmm fisk!

En enkel ljummen tomatkompott är pricken över i på tallriken. olivolja. Tomatkompott. olivolja. Servera kompotten ljummen
Helstekt kyckling med äpple och timjan

Helstekt kyckling med äpple och timjan

Gör en lök- och äppelkompott. Ringla över olivolja och salta och peppral. Det var verkligen fantastiskt gott, både kyckling, kompott, vitlöksklyftor och den goda skyn
En suverän valborgsmeny

En suverän valborgsmeny

Syrlig rabarber kokades till en kompott som gömdes i botten på små portionsformar. olivolja. Eldfasta små portionsformar bottnas med ett lager rabarberkompott och täcks med chokladsmeten
Hot Meat Stew

Hot Meat Stew

Alltså att är jag galentrött så blir det maträtter, flera maträtter i blandad kompott. Ugnsgrilla i lite olivolja i 25 minuter på 225 grader
Blåmusselsoppa med jordärtskocka

Blåmusselsoppa med jordärtskocka

Kompott. Smaksätt med olivolja, citronskal, salt, peppar och socker. Kompotten. Servera soppan med en klick kompott i mitten och det fyllda musselskalet
Mos på potatis och äpplen

Mos på potatis och äpplen

Stöt kompotten med en potatisstöt till önskad konsistens. 2 msk olivolja. Skala och koka potatisen, finhacka schalottenlökarna och grovhacka persiljan
Färgglad potatiskompott

Färgglad potatiskompott

Byt ut smör mot olivolja. Ekologisk Barnmat – Färgglad potatiskompott. Dagens potatisskörd blev en kompott för att se vilka potatis som vi tyckte bäst om och kommer att behålla till nästkommande år och vilka vi lägger på hyllan
Schlagergott med Paul Svensson

Schlagergott med Paul Svensson

Täck pavlova med kompott och spritsa ut toppar med grädde. Blanda med finhackad färsk lök, sherryvinäger och olivolja
Skördepasta på zucchini, lök & tomater

Skördepasta på zucchini, lök & tomater

olivolja till stekning och servering. Hetta upp olivolja i en stekpanna. När pastan är färdig al dente, eller till och med strax under det (den fortsätter att bli mjuk efter att du hällt av den samt mjuknar ytterligare lite i såsen vid serveringen) häller du av den och lägger den i pastasåsen med en skvätt extra olivolja