Vår helg har bjudit på en blandad kompottmed tid för både familj, vänner och lite småfix här hemma. Hittills har glassen överträffat mina förväntningar med råge
Det är så gott med den söta vaniljglassen ihop med den sötsyrliga rabarberkompotten. När glassen nästan är helt klart/fryst häller du ner rabarberkompotten
Fördela glass och jordgubbskompottmed mandelcrisp i små glas. En knallröd jordgubbssås eller kompott som ringlar ner över kritvit vaniljglass ser både frestande och förföriskt ut
Servera mascarpone eller glass till. Låtkompotten svalna helt, fördela sedan ovanpå kakbotten. Blanda smulornamed det smälta smöret och fördela jämnt i en springformmed handflatan
Servera med några skopor vaniljglass. Då måste man ju prova på att köra två olika varianter av äppelkompott i sous vide-maskinen så här på kvällskvisten
Toppa glasen medkompotten. Då kommer jag också att minska sockerhalten i jordgubbskompotten, eller utesluta det helt, för den tyckte jag var lite för söt men det är ju förstås en smaksak
Jag tror jag ska koka ihop en kompott på lite av dem och använda i glass eller göra lite chutney. Servera den ljummen tillsammans medglass eller vaniljvisp och ni har en fin fika att bjuda ett par vänner på
Kompott som blir över är jättegod att servera till glass eller som sylt i fil. Alldeles perfekt len och krämig pannacotta och den lite syrliga rabarberkompotten till med smak av vanilj kunde inte ha blivit en bättre kombination
Börja medJordgubbskompotten då den behöver svalna ordentligt innan den blandas in i semifreddon. Vänd sedan försiktigt ner även äggvitefluffet och till sist jordgubbskompotten
Vänd ned rabarberkompotten i äggulesmeten och vänd sedan försiktigt samman med grädde och vitor. Låt kompotten puttra under omrörning tills sockret smält och rabarbern mjuknat