Med rabarber och hackad mandel på toppen blir det riktigt bra. Passa bara så att inte mandeln bränns. Toppa med ca 50 g grovhackad mandel eller mandelspån. Ca 1 kg rabarber som kokas till kompott med strösocker/råsocker och vaniljsocker/vaniljstång. Ca 1 kg rabarber som kokas till kompott med strösocker/råsocker och vaniljsocker/vaniljstång
½ vaniljstång som du låter koka med rabarberkompotten och sedan skrapar ur fröna ur eller en knivsudd korn ur burk med vaniljfrön – finns numera att köpa i de flesta affärer, glädjande nog
Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Rabarberbullarna fylls med mandelmassa, smör och rabarberkompott. Låt det mesta av vätskan koka bort så att kompotten blir fast och tjock i konsistensen
Rabarberkompotten samma dag som du fyller tårtan och chokladganachen samma dag som du täcker tårtan. ), rabarberbitar som jag hällt sockerlag på och låtit mjukna lite (ungefär hälften socker/hälften vatten - koka tills sockret löst sig), rabarberskal, krossad mandel och lite överbliven chokladganache som jag spritsat ut i små toppar