Värm alla ingredienser på medelvärme tills glazen blir lös, ta av från värmen Äppel- och ölkompott. Värm på medelvärme tills kompotten kokat ihop något, men äppelbitarna ska fortfarande har lite motstånd
Smakrik kompott. Koka upp vatten, limesaft, kanelstång och ingefära. Tvätta och riv limefrukterna fint, spara skalet till serveringen och strö det då över kompotten
Nu testade jag att koka en päronkompott av päron, ingefära och kanel. Kompotten blev jättegod att ha som marmelad på scones men den är också god att servera till ost
Smaka av om kompotten är lagom söt, tillsätt eventuellt mer socker. Finhacka den syltade ingefäran. Lägg upp kompotten i glas eller skålar, toppa med grädde och krossade mandelbiskvier
Vid servering lägger du på en sked av kompotten på panacottan. Låt bitarna karamelliseras tillsammans med sockret, smöret, kanelen och ingefäran i en kastrull
Blanda äppelbitarna med päronkompotten och ingefäran. Den kom till då jag hade en påse äpplen kvar som jag fått av en vänlig kollega, och dessutom en underbar päronkompott med vanilj, nästan som en marmelad, som hade serverats till ost
Så, här får ni en favorit från förr… jag vet inte var jag fått receptet ifrån och det är lite mer jobb med dessa än andra muffins eftersom det är äpplekompott och strössel som skall göras också, men gott är det och värt varenda sekund av arbete…
Skala och riv ingefära fint på rivjärn. Kompotten. Lägg rabarber och ingefära med socker i en kastrull. Klicka upp krämen i fina serveringsglas och servera med en rejäl sked rabarberkompott på toppen
Pajer, äpplekakor och kompotter tar bärens plats i bakvärlden. Det är nog inte för intet som våra höstliga pajer och kakor ofta kryddas med lugnande kryddor som kanel, ingefära eller kardemumma
Körsbärskompott. Äppeldessert med ingefära och rostade havregryn. Vi hade bara 250 gram körsbär hemma så jag gjorde en halv sats av kompotten och varvade med hela björnbär. Koka upp och låt koka 10–15 minuter till en fast kompott
Spadet går att använda som bas i en supersmarrig äppelkompott. Äppelkompott med saffran. Äppelkompotten gör jag genom att låta det överblivna saffransspadet vara kvar i grytan