Låt kompotten få ett snabbt uppkok. Bara fram och tillbaka annars blir kompotten seg. Blanda plommon, 3 dl vatten, glöggen och nescafét och låt småkoka i 15 minuter. 3 dl glögg
Inlägget i dag kommer bli lite blandad kompott. Bästa vinet jag testade var en Prosecco och mitt sämsta test var Blossas årets glögg med smak av lavendel
Kulinariskt fungerar det tyvärr inte lika, delarna av allt som trängs på tallriken blir ett sammelsurium av smaker som oavsett varje smaks förträfflighet bildar en fet, mäktig kompott som trängs och sedermera kulminerar i något som endast kan liknas vid vällingsvimma
Äppelkompott med pepparkaksgrädde. Ni är många som undrat över recept både på mail och facebook hur man gör snittarna och allt gott vi hade på vår glöggkväll förra året så här kommer tipsen för en absolut lyckad glöggafton med tillbehör
Vill man kan man även köra kompotten med mixerstav till en slät massa. Lägg i frukten och citronsaften och sjud på låg värme i ytterligare 10 minuter eller till dess att kompotten har en lagom tjock konsistens