en riktigt krämig vaniljcheesecake toppad med en hallon- och blåbärskompott. Ta inte bort kanterna från formen förrän du toppat med kompotten och den satt sig lite
Skeda upp bärkompotten, klicka på mascarpone och toppa med flytande honung. Bärkompott, 6 portioner. 150 g frysta blåbär. Koka bär och socker 5 min till en syrlig kompott. Bärkompott, 6 portioner. 150 g frysta blåbär
Och eftersom det var midsommar när jag bakade tårtan, blev det jordgubbar istället för blåbär, men jag kan också tänka mig att det är gott att ha björnbär eller hallon i
Som ni vet gillar jag att göra bärkompotter till efterrätt eller gofika på helgen. Jag testade för ett tag sedan att göra bärkompott utan att tillsätta något förtjockningsmedel
Kompott. Här har jag gjort en chiasylt med mango – eftersom jag är vansinnigt förtjust i den frukten, men det går utmärkt att göra samma sak med till exempel jordgubbar, hallon eller blåbär
Om du ska koka blåbären till en snabb kompott börjar du med dem så de hinner svalna. Jag blandade frysta blåbär som snabbt kokades ihop med lite råsocker och en gnutt vanilj med en färdig god hallonsylt
Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Servera den med färska bär, frukt eller som här en kompott på blåbär med en aning vanilj. Chiafrön har blivit otroligt populära och lär vara mycket nyttiga
Låt kompotten bli kylskåpskall innan den läggs på tårtan just innan servering. För att ge oss lite sol i denna frusna värld har jag letat fram den sista biten av en blåbärs- och citrontårta som jag bakade i sensommras
Nu är det bara att varva hallon, blåbär, krämen, bärkompotten och kexen. Jag använde frusna hallon till kompotten och färska bär sen till själva monteringen