För att förtydliga ytterligare så är detta alltså en alldeles perfekt kladdig vit kladdkaka som är toppad med en björnbärskompott och ovanpå det en smuldeg gjord på havregryn
Och eftersom det var midsommar när jag bakade tårtan, blev det jordgubbar istället för blåbär, men jag kan också tänka mig att det är gott att ha björnbär eller hallon i
Jag hade i rödvinbärskompott i grädden och det receptet hittar ni här -->Rödvinbärskompott. Det jobbigaste med julafton är att man alltid blir så himla mätt
Körsbärskompott. Vit chokladpannacotta med björnbärsmousse. Vi hade bara 250 gram körsbär hemma så jag gjorde en halv sats av kompotten och varvade med hela björnbär. Koka upp och låt koka 10–15 minuter till en fast kompott. Plockmat och tillbehör, Sugarhigh björnbär, buffémat, efterrätt i portionsglas, florsocker, havregryn, honung, körsbär, kvarg, mandelmjöl, mat till många, recept, trifle, vispgrädde 500 g körsbär
250 g frysta björnbär, eller andra bär. 1Björnbärskompott 250 g frysta björnbär, eller andra bär 0,5 dl ljust muscovadosocker 1 krm nymalen svartpeppar 1 msk finhackad rosmarin och timjan. 1Vaniljfärskost 250 g färskost 1 tsk vaniljpulver 2 msk honungBörja med att lägga alla ingredienser till kompotten i en kastrull, låt småkoka på låg temperatur tills den gått samman
Till efterrätt blev det en chokladkräm med sötad gräddfil och en kompott av hallon och björnbär. Jo, och strösslat över var det frystorkade hallon och björnbär, vilket man visst inte kan få tag i som privatperson
Låt sedan kompotten svalna. Koka upp björnbär, vinäger, honung, salt och chiliflakes i en gryta. Lägg dem lite fint på varsin assiett och lägg på kompotten