Koljafilé recept

Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

4 Tomatrisotto 2 msk konc fiskfond 7 dl vatten 1/2 gul lök 2 1/2 dl risottoris t ex avorio 1 msk tomatpuré 2 msk olivolja 2 dl vitt vin 2 dl riven parmesanost 1 dl strimlade torkade tomater 1/2 msk finrivet citronskal 2 msk plockad färsk timjan eller torkad (2 msk färsk timjan motsvarar 1/2 tsk torkad) 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Kolja ca 400 g koljafilé 3/4 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 2 msk smör Till servering ruccola Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Grillad koljafilé i foliepaket

Grillad koljafilé i foliepaket

Denna gången hade jag koljafilé. 2 bitar koljafilé per person1-2 färska smålökar i varje paket3 cocktailtomater per person1 skiva citron i varje paketfärska kryddor. 2 bitar koljafilé
Koljafilé med spenat

Koljafilé med spenat

400 g koljafilé (torskfilé eller annan vit fisk går också bra). 400 g koljafilé (torskfilé eller annan vit fisk går också bra)
Koljafilé med potatis & jordärtskockspuré

Koljafilé med potatis & jordärtskockspuré

400g koljafilé. 400g koljafilé. Att tillaga fisk & grönsaker som vakuumpackats med vår FoodSaver för att sedan tillagas med sous-vide teknik med en cirkulator är det bästa sättet att nå perfektion på ett väldigt enkelt sätt
Äggsås med kokt fisk

Äggsås med kokt fisk

1 pkt fryst koljafilé. 1 pkt fryst koljafilé. En klassisk retrohusmanskost som hade sin höjdpunkt på 50-talet när frysboxen började komma in i hemmen och man kunde köpa fryst fisk
Ugnsbakad fisk med bacon

Ugnsbakad fisk med bacon

300 g koljafilé. Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar. Strimla bacon och stek knaprigt i stekpanna
Senapspanerad kolja med dillgrädde

Senapspanerad kolja med dillgrädde

600 gram koljafilé. 600 gram koljafilé. Det här receptet har sitt ursprung i en fiskkokbok och upphovsmannen är Fredrik Eriksson som har vunnit Europamästerskap i matlagning
Kolja med lime och tomat

Kolja med lime och tomat

600 g koljafilé. 600 g koljafilé. Köttfri måndag, fisk på tisdag, soppa på torsdag. Ja, i bland försöker jag styra upp ett visst mönster i köket men oftast går det inte
Ugnsstekt fisk med gyllene mos

Ugnsstekt fisk med gyllene mos

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Gyllene mos. Skala och dela potatisen på mitten. Koka i saltat vatten ca 15 min
Pepparrotsfisk i ugn

Pepparrotsfisk i ugn

4 600 g koljafilé 900 g fast potatis 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 dl vispgrädde 200 g färsk bladspenat salt och svartpeppar 2 msk riven färsk pepparrot 2 msk hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kokt fisk med äggsås

Kokt fisk med äggsås

2 st koljafilé. Salta filéerna och lägg dem på en tallrik. Låt stå i 20 minuter. Mikrokoka fisken på en tallrik vid 650W, 3–4 minuter, eller sjud i en kastrull med vatten
Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker

Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker

4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Panerad fisk med kall dillsås

Panerad fisk med kall dillsås

300 g koljafilé. Skär fisken i mindre bitar. Vänd fisken i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med mandel, salt och peppar
Ugnskokt kolja med vitt vin, grädde och citron

Ugnskokt kolja med vitt vin, grädde och citron

Ugnskokt kolja med vitt vin, grädde och citron 800 gram koljafilé smör salt, vitpeppar 1,5 dl vispgrädde 1 dl vitt vin 5-6 citronskivor Sätt ugnen på 200 grader. 800 gram koljafilé