Häll vinet och grädden runtom, och lägg på citronskivorna. De fina vaxbönerna kom från Bondens marknad, och de var faktiskt värda att stå i kö och trängas för Vad som händer med fisken i ugnen är så klart att den ångkokas i vinet, grädden och sin egen vätska
Krydda och smaka av såsen med salt och cayennepeppar efter smak samt citronsaft. Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. 2 dl Matlagningsvin Vitt. 5 st Citron
kolja, sej, kummel). ½ citron, färskpressad saft och rivet skal. kolja, sej, kummel). Smaka av med citronsaft och rivet -skal, salt och nymald svartpeppar
Tillsätt det vita vinet, krydda med salt, peppar och timjan och lägg i lagerbladet. Droppa lite citron på varje filé och krydda båda sidor med salt och peppar
Slå över vinet och låt reduceras tillsammans med rotfrukterna i några minuter. Gör under tiden aiolin genom att pressa vitlöken och saften från citronen i en bunke
Häll på buljong, vin och tomatkross och koka ett tag. Smaka av med citron, salt och peppar. 4-6 port400 gr lax400 gr vit fisk, t ex sej eller kolja1 nät musslor25-30 räkor, skalade1 fänkål1 gul lök1 klyfta vitlök1 purjolök2 morötter3 potatisar3 stänk tabasco1 burk krossade tomater3 msk tomatpuré1 pkt saffran4 dl vitt torrt vin5 dl fiskbuljong, eller motsvarande utblandad konc fiskfondsalt och pepparAioli. 3 äggulor3 dl matolja2 vitlöksklyftor1/2 citronsalt och vitpepparBörja med att hacka alla grönsaker och lökar i grova bitar, fräs upp dem i en stoooor gryta tillsammans med tomatpuré och saffran. 1/2 citronsalt och vitpeppar
Tillsätt lök, zucchini, morot, fänkål, skalade tomater, vitt vin, hönsbuljong, kapris och saffran. Smaksätt med citron, salt och peppar och lägg in i kylen fram till servering
Koljan delar jag i mindre bitar. Mycket har hänt sedan den fläskfilé- eller kycklinggrytan på creme fraîche med franska örter och citronpeppar han gärna lagade åt oss under studietiden