Kolja vinäger recept

Den fula, goda koljan

Den fula, goda koljan

Tillsätt tomatvinägern, och låt den koka in. I brist på det kan det vara nog så tillfredsställande att, den bristande inspirationen till trots, faktiskt lyckas slänga ihop en riktigt god rätt på kolja
Brandade på kolja med purjolök, spetskål och gurka

Brandade på kolja med purjolök, spetskål och gurka

Skiva gurkan mycket tunt på längden och vänd skivorna hastigt i lika delar vinäger och olivolja. När potatisen nästan är klar är det dags att tillsätta koljan till vattnet och koka den klar tillsammans med potatisen
Pumpabygotto med citronstekt kolja

Pumpabygotto med citronstekt kolja

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Bygotto 0,5 st pumpa 1 msk olivolja 1 salt 250 gram bygotto 7 dl vatten 75 gram riven ost Kolja 600 gram koljafilé 1 st citron(er) , skalet från 0,5 kruka(or) persilja 0 st salt 0 smör 0 st svartpeppar 0 olivolja Sallad 1 salladsmix 1 ask cocktailtomater 1 st olja 1 st vinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal

Pumpabygotto med citronstekt kolja

Ringla över lite olja och vinäger. Kolja. Salta och peppra koljafiléerna och krydda med citronskalet. Lägg över koljafiléerna och strö över persilja
Fish and chips

Fish and chips

Jag hade stora fina styckfrysta koljafiléer i frysen, ska vara kolja och det blir klart bäst också och godast
Fish and Chips

Fish and Chips

Sejfilé (kolja och torsk funkar lika bra). Servera med en citronklyfta (eller vinäger) och remouladesås

Wermlands Fish and Chips med Tartarsås

kolja, gör eller torsk. Blanda äggulor, senap och vinäger. 1 msk vitvinsvinäger. Fish and Chips. 1. Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål
Fisksoppa med aioli & krutonger.

Fisksoppa med aioli & krutonger.

Vispa ihop äggulor, senap & vinäger. 500 gram färsk fisk (jag använde lax, kolja & torsk. 2 tsk vinäger. 2 tsk vinäger
Fisksoppa. Eller fiskgryta. Eller, tja, nåt åt det hållet

Fisksoppa. Eller fiskgryta. Eller, tja, nåt åt det hållet

Limebasilikan, apelsinen, den lilla röksmaken och vinägern blev väldigt bra tillsammans. Till lördagens sushilagande inhandlades en stycke koljafilé à 370 gram varav 70 gram användes. Nåt blött med fisk som man äter med sked 300 g kolja eller liknande en burk rökta musslor nån skiva rökt lax 150 g fänkål 150 g purjolök några vitlöksklyftor lite olja 1 liter fiskbuljong 2 msk vinäger av nån trevlig sort, idag blev det äppelcidervinäger skal och saft från en apelsin lite salt 100 g körsbärstomater 70 g spenat några överblivna sparrisar en näve limebasilika. 300 g kolja. 2 msk vinäger
Koljarygg med potatis och spenatskum

Koljarygg med potatis och spenatskum

chardonnayvinäger. lättrimmad koljarygg. Fräs rödlöken halvmjuk i lite olivolja, tillsätt socker och vinäger, låt koka på svag värme i 40 minuter. Rök koljan i en Abu-rök till 43° i innertemperatur
Billig lyx till Valborg

Billig lyx till Valborg

Receptets sätt att tillaga vitfisk, som t ex billig sej, kolja eller torsk och ta vara på den goda buljongen är inte alls dumt
Tartar på kolja och råräkor

Tartar på kolja och råräkor

Vitvinsvinäger. tartar på kolja och råräkor med öringrom, sockertångskryddad potatis krisp och dressing med smak av dill och brynt smör