Kolja sockerärtor recept

Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Strimla och skölj purjolöken och halvera sockerärtorna. Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken
Tips på fisksoppa!

Tips på fisksoppa!

LaxTorsk/kolja/sej/hajmalRäkorMusslorKräftskärtar/hummerKrabbaSmakalternativ. ValnötsbrödVitlöksbrödKnäckebrödTunnbrödKex/krutongerVitt bröd (ex baguette)Varma mackor från smörgåsjärnetSå varför inte pröva en fisksoppa med lax nästa gång, med potatis, ananas och sockerärtor gjord på kokosmjölk med smak av röd curry och ingefära eller en gräddig klassiker med massor av olika sorters fisk, grädde, dill och potatis samt lök
Matig fisksoppa med kräftor

Matig fisksoppa med kräftor

4 400 g kolja eller hokifilé 3 medelstora laxfiléer (à 140 g) 6 medelstora potatisar 1 l vatten 1 fisk- eller grönsaksbuljongtärning 2 1/2 dl lagalätt eller matlagningsgrädde 3 msk konc hummerfond 1 msk tomatpuré 150 g sockerärtor 1 burk flodkräftstjärtar i lake (à 385 g) malen vitpeppar 1 knippe gräslök Lägg till i inköpslistan
Fisksoppa med miniaioli

Fisksoppa med miniaioli

kolja. Koka upp vatten, hummerfond, tomatpuré och vitt vin i en gryta. Lägg ner potatis, morot och selleri
Svensk fisksoppa med rouille

Svensk fisksoppa med rouille

Tillsätt alla grönsaker utom sockerärtor och låt dem fräsa med en kort stund. Smaka av med salt och svartpeppar och lägg i fisk, sockerärtorna och hackad dill
Svensk fisksoppa med rouille

Svensk fisksoppa med rouille

Tillsätt alla grönsaker utom sockerärtor och låt dem fräsa med en kort stund. Smaka av med salt och svartpeppar och lägg i fisk, sockerärtorna och hackad dill
Mer asiatiskt

Mer asiatiskt

De sista två minuterna lät jag sockerärtor (som jag delat i mindre bitar) koka med nudlarna. Thaifiskbiffar4 portioner600 g färsk fiskfilé, t ex torsk eller kolja2 schalottenlökar1/2 röd chili1/2 tsk salt1 tsk råsocker2 msk fisksås1 lime, pressad saft och rivet skal2 ägg, endast vitorna1/2 dl oljaKör äggvitorna i en matberedare tills de är fluffiga. 600 g färsk fiskfilé, t ex torsk eller kolja
Fiskcurry på thailändskt vis

Fiskcurry på thailändskt vis

600 g torsk, sej eller kolja (färsk eller fryst) 3–4 msk färskpressad limesaft 150 g gröna bönor 300 g sockerärter 3 salladslökar 1 msk olja 1 tsk stark curry 4 dl kokosmjölk 3–4 msk fisksås Vitpeppar 1 dl hackad persilja
Asiatiska fiskbiffar

Asiatiska fiskbiffar

kolja, torsk eller sej). Dela sockerärtorna i mindre bitar. kolja, torsk eller sej). 1 näve sockerärtor. 1 näve sockerärtor
Fiskragu med curry, äpple, blomkål och kokosmjök med vitlöksbröd

Fiskragu med curry, äpple, blomkål och kokosmjök med vitlöksbröd

Slutligen lägger du i sockerärtorna så de blir varma men fortfarande krispiga. 250g Fiskfile av fast sort, tex torsk, sej, kolja, hajmal eller liknande skuren i bitar,2msk Sör, osaltat1st Gul lök, finhackad1,5msk Curry, gärna stark1st Äpple, skuret i fina cm stora tärningar1st Blomkålshuvud, mindre modell, plockad i mindre buketter4dl Kokosmjölk2msk Fiskbuljong, koncentrerad flytande1tsk Harissa eller Sambal Oelek4msk Sweet Chili sås1dl Sockerärtor1/2tsk Koriander (torkad) eller en liten bunt finskuren färskca 2msk Maizenamjöl utrört i lite vatten4st Brödskivor av baguettetyp4msk VitlökssmörHavsaltSåhär kan man göra. 1dl Sockerärtor
Fisksoppa i melonskål

Fisksoppa i melonskål

Lägg i haricots verts (alt sockerärtor eller thailändsk sparris) och låt det sjuda några minuter tills det nästan är färdigt
Fish & Chips Katinkas Kitchen Style

Fish & Chips Katinkas Kitchen Style

sallad och gärna någon grönsak till såsom broccoli, sockerärtor eller grillad zucchini som vi hade. 800 gram torskfilé eller koljafilé eller annan vit fisk (jag köpte färsk kolja, använder du frys fisk låter du den tina först). 800 gram torskfilé eller koljafilé
Fisksoppa i melonskål

Fisksoppa i melonskål

Lägg i haricots verts (alt sockerärtor eller thailändsk sparris) och låt det sjuda några minuter tills det nästan är färdigt

Asiatisk Fiskgryta

Torsk eller kolja. Lägg i musslor och fisk i lagom bitar tillsammans med sockerärtor. 500 gram sockerärtor