Kolja senap recept

Senapsbakad kolja med gratinerat mos

Senapsbakad kolja med gratinerat mos

Rör ihop äggula och senap och pensla på fisken. 4 bitar kolja. 1 msk sötstark senap. Torka fisken med hushållspapper och lägg den glest på bakplåtspapper i en ugnsform
Kolja med havskräfta och mandelpotatis - gjorda med lagom mycket  kaos

Kolja med havskräfta och mandelpotatis - gjorda med lagom mycket kaos

Här kommer därför en variant på en favorit, kolja med mandelpotatis, citron, havskräfta och aioli. Recept på Kolja med havskräfta, 4 pers4 st koljafiléer4 st havskräftor1 st citron, saften frånsalt och peppar500 g potatis, t ex mandelpotatis2 st gula lökar, skurna i båtar2 kvist(ar) rosmarin1 st citron, hel tvättad1 dl oliverolivoljasalt, vitpeppar och svartpepparGör så här. Recept Aioli4 äggulor2 tsk fransk senap3 klyftor vitlök, pressade3-4 dl oljaS & PGör så här. Vispa äggulorna och senapen en stund, 2. Recept på Kolja med havskräfta, 4 pers. 4 st koljafiléer. 2 tsk fransk senap
Lättlagad fiskrätt som smakar senap

Lättlagad fiskrätt som smakar senap

Blanda samman crème fraiche, senap, ost, salt och peppar. Senpasgratinerad fisk3-4 portioner400 g vit fisk (fiskblock av t ex kolja)2 dl lätt crème fraiche1 dl riven lagrad ost2 msk dijonsenap1 tsk salt1 krm vitpeppar Sätt ugnen på 200 grader. 400 g vit fisk (fiskblock av t ex kolja)
Fisk på fat med sällskap

Fisk på fat med sällskap

fryst torsk (eller kolja). Rör ihop mjölk, majonäs och senap. 1 msk skånsk senap. Sätt ugnen på 250 grader
Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke

Riv ner vitlöksklyftorna i crème fraichen och blanda i senap, salt, ost och persilja. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 1 msk grov fransk senap. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Stekt strömming med potatismos

Stekt strömming med potatismos

Har börjat testa lite fler fisksorter sista tiden, kolja bland annat som jag tycker är en riktigt god fisk

Wermlands Fish and Chips med Tartarsås

kolja, gör eller torsk. Blanda äggulor, senap och vinäger. 1 tsk dijonsenap. Fish and Chips. 1. Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Blanda i senapen och den rivna osten. 200 gram vit fisk, typ kolja, kummel eller torsk. 1 rågad tesked Engelsk senap, Coldmans
Fisksoppa med aioli & krutonger.

Fisksoppa med aioli & krutonger.

Vispa ihop äggulor, senap & vinäger. 500 gram färsk fisk (jag använde lax, kolja & torsk. 2 tsk senap. Fisks- & skaldjurssoppa med krutonger & aioli
Fish’n chips

Fish’n chips

Skär koljan i bitar och salta och peppra. Blanda yoghurt och senap. 600 g kolja. 1/2 msk dijonsenap. 1. Tina fisken
Dagens recept: Fiskfiléer på broccolibädd

Dagens recept: Fiskfiléer på broccolibädd

Smält smöret och blanda det med paprika och senap. Smaksätt med citron, senap och ev salt och peppar. Fyll fiskfiléerna med en blandning av senap och crème fraîche innan du lägger dem på broccolibädden
Dagens recept: Stuvad fisk

Dagens recept: Stuvad fisk

Smaksätt såsen med senap och citronsaft. 4 portioner1 lake, gös eller kolja, ca 1 1/4 kg4 dl fiskbuljongSås. 3 dl fiskbuljong2 msk vetemjöl1 dl grädde1 - 2 msk osötad senap½ msk pressad citronsaftev 1 äggulahackad dillRensa fisken. 1 lake, gös eller kolja, ca 1 1/4 kg
Fiskkakor med spenatcrème

Fiskkakor med spenatcrème

Mixa med spenat, gräslök, persilja, senap och kajennpeppar i en mixer eller med mixerstav. 4-6 portioner600 g vit fiskfilé (tex sej eller kolja)4 msk rumsvarmt smör1 1/2 msk potatismjöl2 1/2 dl vispgrädde2 ägg1 krm riven muskot1 vitlöksklyfta2 msk tinad avrunnen spenat3 msk hackad gräslök2 msk hackad persilja1 tsk senap1/2 krm kajennpeppar 2 dl crème fraicheSalt, malen vitpeppar Kör hastigt fiskfilé, smör, potatismjöl, grädde, ägg, riven muskot, 1 tsk salt och 1/2 tsk vitpeppar i mixer eller matberedare. 600 g vit fiskfilé (tex sej eller kolja)
Hur kunde det bli så gott?

Hur kunde det bli så gott?

Till kvällens middag var jag dessutom ute efter kolja eller sej, men kom ironiskt nog hem med lax. Dessa ingredienser skulle blandas med smetana och senap, tänkte jag mig, och plötsligt drabbades jag av en sådant otroligt sug att jag bara var tvungeb att se till att göra verklighet av idén redan samma kväll
Lunch på Loch Fyne

Lunch på Loch Fyne

Till slut blev det rökt kolja med friterat ägg (typ en vegovariant av ‘scotch egg’), potatismos smaksatt med senap och gräddstuvad strimlad purjolök