Kolja salladslök recept

Ugnsbakad kolja med kapris

Ugnsbakad kolja med kapris

600-800 g koljafilé eller annan vit fisk. 5 fint hackade salladslökar. Lägg fisken i en ugnsfast form med tomater, kapris och lök runt om
Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

2 450 g potatis (gärna cecile) 1 msk riven färsk pepparrot 1/2 citron 1/2 gurka 2 salladslökar 1 ask färsk dill 1 hjärtsallad ca 400 g koljafilé 50 g smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kolja med spenat och pocherat ägg

Kolja med spenat och pocherat ägg

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 100 gram babyspenat 0 st salt 1 nypa(or) muskotnöt, malen 75 gram koljafiléer 2,5 dl mellanmjölk 1 st ägg 1 msk crème fraiche , lätt 0,5 st salladslök(ar) , finhackad 1 skvätt citron(er) 0 st svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Polentapanerad kolja

Polentapanerad kolja

Skär salladslöken i centimenterstora bitar och skär rädisorna tunt. Byxa koljafiléerna och vänd dem i uppvispat ägg och därefter i polentagryn med salt och peppar
Ceviche med kolja

Ceviche med kolja

Skär salladslök och tillsätt med de andra råvarorna och tillsätt sesamolja. 2 st salladslök. 400 g kolja. 2 st salladslök. 2 st salladslök. 400 g kolja. 2 st salladslök
Fiskbullar (Thai fish cakes)

Fiskbullar (Thai fish cakes)

fryst KRAV-märkt kolja eller odlad Tiliapa1 msk  fisksås1 stort ägg1 handfull färsk koriander grovhackad (halv kruka)1 msk grön currypasta1 vitlöksklyfta, skalad och riven5 cm färsk ingefära, riven1 lime finrivet skal och juice150 gram  gröna bönor, tunt finskivade3 salladslökar fint skivade1 msk potatismjölStek i4 msk matoljaServera med1 lime i klyftor1 handfull grovhackad korianderSweet chilisås eller den gode SrirachanTina fisken och kör den i matberedaren i några sekunder, tillsätt alla ingredienser och kör tills allt är blandat. 3 salladslökar fint skivade
Krispiga thaifiskkakor med sallad och limedressing

Krispiga thaifiskkakor med sallad och limedressing

Fishcakes0,5 röd chilifrukt, utan kärnor 4 klyfta vitlök 1 tum ingefära, skalad 1 citrongräs 5-6 salladslökar 1 limefrukt, juice och rivet skal 1 msk sesamolja 500 g torsk (eller kolja, utan skinn och ben) salt 1 ägg 2 dl pankoströbröd 1 msk strösocker salt. sallad0,5 röd chilifrukt, finhackad 3 salladslökar, strimlad 1 gurka, hyvlad 2 morötter, hyvlad 1 limefrukt, juice
Mer asiatiskt

Mer asiatiskt

På shoppinglistan stod färsk koriander och salladslök, men inget av det fanns på våra lilla ica-butik
Fiskcurry på thailändskt vis

Fiskcurry på thailändskt vis

600 g torsk, sej eller kolja (färsk eller fryst) 3–4 msk färskpressad limesaft 150 g gröna bönor 300 g sockerärter 3 salladslökar 1 msk olja 1 tsk stark curry 4 dl kokosmjölk 3–4 msk fisksås Vitpeppar 1 dl hackad persilja
Krispig fisk med varm nudelsallad

Krispig fisk med varm nudelsallad

kolja eller torsk, skuren i bitar. Lägg i salladslök och stek ytterligare någon minut. kolja eller torsk, skuren i bitar
Snabb fiskgryta med Asien-touch!

Snabb fiskgryta med Asien-touch!

Hacka salladslöken och strö den över grytan. 500 gram vit fisk, här används kolja. 1/2 knippe salladslök. Skriv ut 500 gram vit fisk, här används kolja. 1/2 knippe salladslök
Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

50 minuter* Cashewsås 5 dl blötlagda cashewnötter 4 dl vatten 2 st vitlöksklyftor 0,5 dl saft från citron 1 tsk himalayasalt 0,5 tsk svartpeppar, grovmald 3 msk hackad dill, vi använde fryst Gratäng 600g valfri vit fiskfilé, vi använde kolja 2 st zucchini, á 250g 1 dl finstrimlad salladslök alt
Italienska fiskspett

Italienska fiskspett

Skiva salladslöken. 600 g fiskfilé t ex torsk eller kolja. 2 st salladslökar. Dela fisken i 12 bitar. Strö över peppar och citronskal
Crabcakes

Crabcakes

Skölj och strimla salladslöken fint. Blanda ner krabba och salladslök i färsen. 400 g kolja eller torskfilé. 2 salladslökar