Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja). 0,5 g saffran. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Förra fredagen åt vi en Fiskgryta med saffran. Koka upp och tillsätt saffran. Fiskgryta med saffran 4 portioner. 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel. 1 pkt saffran. Fiskgryta med saffran 4 portioner 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel. 1 pkt saffran
Men nu får Ni först frestas av denna läckra gyllengula risotto med saffran. Och med den dubbelpanerade och smörstekta koljafilén till så hamnade både jag och sambon i mathimlen
Tillsätt mjölk, buljongtärningar, saffran, vin, honung, citronsaft och grädde. 1 påse saffran. 400 g kolja, sej (eller annan vit fisk). 1 påse saffran. 400 g kolja, sej (eller annan vit fisk)
Tillsätt saffran, fänkålsfrön och chiliflakes tillsammans med tomatpuré. 500 g vit fiskfilé t ex torsk eller kolja. 5 g saffran (1 kuvert). -Mama Skogly ♥ 500 g vit fiskfilé t ex torsk eller kolja. 5 g saffran (1 kuvert)
kolja, sej, kummel). ½ g saffran. kolja, sej, kummel). ½ g saffran. Tillsätt tomater, tomatpuré, paprikapulver och saffran och fräs ytterligare 1 minut
Avsluta med saffran och salt. 1250 g kolja, i grytbitar. 10,5 g saffran. 1Fisksoppa100 g rotselleri 2 morötter 2 palsternackor 1 gul lök smör och/eller olja, till stekning 3 dl vitt vin 3 dl vatten 3 dl grädde 2 msk skaldjursfond 250 g laxfilé, i grytbitar 250 g kolja, i grytbitar salt och peppar. 1Saffransaioli2 klyftor vitlök 0,5 citron 2 äggulor, rumstempererade 2,5 dl neutral olja 0,5 g saffran salt
4-6 port400 gr lax400 gr vit fisk, t ex sej eller kolja1 nät musslor25-30 räkor, skalade1 fänkål1 gul lök1 klyfta vitlök1 purjolök2 morötter3 potatisar3 stänk tabasco1 burk krossade tomater3 msk tomatpuré1 pkt saffran4 dl vitt torrt vin5 dl fiskbuljong, eller motsvarande utblandad konc fiskfondsalt och pepparAioli. 3 äggulor3 dl matolja2 vitlöksklyftor1/2 citronsalt och vitpepparBörja med att hacka alla grönsaker och lökar i grova bitar, fräs upp dem i en stoooor gryta tillsammans med tomatpuré och saffran
Tillsätt saffran och rör om ordentligt. 400 gram kolja. 2 påsar saffran. [Foto. Diana Dontsova]. Med tanke på att jag just nu befinner mig just i Frankrike tänkte jag att det kunde passa med ett franskinspirerat recept
Tillsätt lök, zucchini, morot, fänkål, skalade tomater, vitt vin, hönsbuljong, kapris och saffran. Lägg brödet i en skål, slå på äggulan, saffran och vispa
Strimla fänkålen (gärna med mandolin) och fräs allt med saffran i olivolja. 1½ påse saffran. 1500 g benfri vit fiskfilé, till exempel torsk, kolja eller gös