Servera det till koljan, crèmen och riset. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 22 port ris 400 g koljafilé salt och peppar1 rödlök 1 äpple 1 1/2 dl crème fraiche 1 tsk curry 1/2 ask persilja (à 20 g)1/2 förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)1/2 krispsalladSätt ugnen på 200˚C. Lägg koljan i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar och stek mitt i ugnen ca 10 minuter. För alla 22 port ris. 400 g koljafilé. 1/2 krispsallad
Servera med nykokt ris eller pasta. Tina fisken lätt, skär den eventuellt i fyra bitar. Lägg dem i en ugnsfast form och toppa med tomathacket, vitlöken, oliverna, sardellerna, basilikan och ringla över lite olivolja
Det här är den typ av recept som, när det första gången tillagades, fick mig att fundera på om jag tappat minnet, och i själva verket bara lagade något i repris, som jag för längesedan bloggat om
Koka riset precis som vanligt men byt ut vatten mot samma mängd kokosgrädde. 1500 g fisk (ex torsk, kolja, krabbkött och/eller lax). 1Jasminris. 1En personlig favorit är att servera fiskkakorna med ett smakfullt kokosinspirerat ris
I brist på det kan det vara nog så tillfredsställande att, den bristande inspirationen till trots, faktiskt lyckas slänga ihop en riktigt god rätt på kolja
Serveras med jasminris och gröna ärtor. Jasminris. Jasminris. 200 gram kolja. Under tiden kokar du Jasminris och precis innan det är klart tillsätter du 2 dl ärtor och låter det bli varmt. 200 gram kolja
fryst torsk (eller kolja). Ris eller potatis serveras till. Sätt ugnen på 250 grader. Tina fisken bara såpass att den kan skäras i ca 4 cm breda stycken