Kolja persilja recept

Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kolja 1 st rödlök(ar) 1 tsk olivolja 500 gram koljafilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör Sås 25 gram smör 2,5 dl vispgrädde 1 msk fiskfond 0,5 kruka(or) persilja 0,5 st citron(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 500 gram potatis(ar) 1 krm salt 0,5 st blomkål Köp receptet Näringsvärde Kcal
Ugnsbakad kolja med frasigt täcke

Ugnsbakad kolja med frasigt täcke

Tillsätt osten i bitar, torrt bröd i bitar, persilja och dragon. 550 g koljafilé. 1 st persilja. Skär bort alla småben, dvs byxa fisken
Kolja med äggsås

Kolja med äggsås

4 900 g fast potatis Äggsås 3 ägg 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja 2 morötter Fisk ca 600 g färsk kolja salt peppar Lägg till i inköpslistan
Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kolja 1 st rödlök(ar) 1 tsk olivolja 500 gram koljafilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör Sås 25 gram smör 2,5 dl vispgrädde 1 msk fiskfond 0,5 kruka(or) persilja 0,5 st citron(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 500 gram potatis(ar) 1 krm salt 0,5 st blomkål Köp receptet Näringsvärde Kcal
Tomatbakad kolja med salsa verde

Tomatbakad kolja med salsa verde

Mixa dill, persilja, timjan, basilika, sardeller, kapris och olja. 2 st kolja. 1 msk färsk persilja. Ugnsbakad potatis och squash
Kolja i äpple- och currycrème

Kolja i äpple- och currycrème

Hacka persiljan och rör i såsen. Servera det till koljan, crèmen och riset. 22 port ris 400 g koljafilé salt och peppar1 rödlök 1 äpple 1 1/2 dl crème fraiche 1 tsk curry 1/2 ask persilja (à 20 g)1/2 förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)1/2 krispsalladSätt ugnen på 200˚C. Lägg koljan i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar och stek mitt i ugnen ca 10 minuter. 400 g koljafilé. 1/2 ask persilja
Örtpanerad kolja med potatis, stekt lök och brynt smör

Örtpanerad kolja med potatis, stekt lök och brynt smör

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fisk 600 gram koljafilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar 40 gram färsk persilja 4 msk vetemjöl 1 msk smör 1 msk olivolja Tillbehör 700 gram potatis(ar) 2 st gul lök 1 msk smör 150 gram sugarsnaps Brynt smör 100 gram smör Köp receptet Näringsvärde Kcal
Stekt kolja med rödbetor och kapris

Stekt kolja med rödbetor och kapris

Fräs rödbetor, kapris och persilja i lite matfett. hackad persilja. 300 g kolja. Tina fiskblocket så mycket att du kan skära det i centimetertjocka sneda skivor
Potatissoppa med kolja

Potatissoppa med kolja

persilja till garnering. Krämig och mättande potatissoppa med kolja. Hacka persiljan och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Pumpabygotto med citronstekt kolja

Pumpabygotto med citronstekt kolja

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Bygotto 0,5 st pumpa 1 msk olivolja 1 salt 250 gram bygotto 7 dl vatten 75 gram riven ost Kolja 600 gram koljafilé 1 st citron(er) , skalet från 0,5 kruka(or) persilja 0 st salt 0 smör 0 st svartpeppar 0 olivolja Sallad 1 salladsmix 1 ask cocktailtomater 1 st olja 1 st vinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal

Pumpabygotto med citronstekt kolja

Lägg över koljafiléerna och strö över persilja. Skölj och finhacka persiljan. Kolja. Salta och peppra koljafiléerna och krydda med citronskalet
Äggsås med kokt fisk

Äggsås med kokt fisk

Jag väljer kolja till denna rätten för att jag tycker kolja är godare och smakar mera, fastare i köttet och med en lite mera sälta i smaken än torsk
Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke

Riv ner vitlöksklyftorna i crème fraichen och blanda i senap, salt, ost och persilja. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 3 msk persilja, hackad. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad