Kolja parmesan recept

Fisk med grönt täcke och citronsås

Fisk med grönt täcke och citronsås

lite finriven parmesan. Pynta med lite finriven parmesan och pinjenötter. Lax med grönt parmesantäcke. lite finriven parmesan
Friterad fisk med gräddstuvad spenat

Friterad fisk med gräddstuvad spenat

Friterad fisk Vispa ägg och grädde i en djup tallrik • Blanda parmesan, mandelmjöl/Pofiber, salt och peppar i en annan djup tallrik • Skär filén i portionsbitar och doppa först i ägget och sedan i paneringen • Värm oljan till 160–180 grader, saknar du termometer kan du testa att lägga i en liten bit panerad fisk, om den blir gyllenbrun på ca 1 minut är temperaturen rätt • Men fortsätt att hålla koll och justera värmen • Fritera fisken tills den fått fin färg och servera direkt till den gräddstuvade spenaten.       800 g vit fiskfilé, torsk eller kolja 5 dl rapsolja av god kvalitet, helst kallpressad, att fritera i. 1 dl parmesan, färskriven
Lemongrassbakad fisk med citronrisotto

Lemongrassbakad fisk med citronrisotto

Om du inte får tag på havsabborrar tar du någon annan vit fisk såsom till exempel kolja, vitling, Dorade (guldabborre tror jag det heter på svenska)
Italienska fiskspett

Italienska fiskspett

600 g fiskfilé t ex torsk eller kolja. 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche parmesan&vitlök. Dela fisken i 12 bitar
Nu ökar vi på IQ:t inför helgen

Nu ökar vi på IQ:t inför helgen

Kolja på tomatbädd med sotad citron. Jag serverade med ett mos på potatis och broccoli, smaksatt med finriven parmesan
Tack Smak, jag är lycklig ända in i själen.

Tack Smak, jag är lycklig ända in i själen.

Sen var det en fisk, nu minns jag inte sej/kolja. Dressingen och mycket parmesan höjde hela den salladen för tyvärr så var vi båda eniga om att kycklingen var torr, det såg man även av att bara tita på den och det verkar vara något som jagar mig för resten av livet
Ugnsbakad kolja med knaprigt täcke

Ugnsbakad kolja med knaprigt täcke

koljafiléer med ett knaprigt täcke av mandelflagor och parmesan. Tillsammans med citrussåsen blir det en superfräsch rätt med mycket smak av de frästa champinjonerna, vitlök och parmesan
Ugnsgratinerad kolja

Ugnsgratinerad kolja

Innan servering blanda de vinägermarinerade grönsakerna med matvetet, avsluta med riven parmesan. Smörj en form och lägg ner fyra koljafiléer

Barnmat

lite finriven parmesan (om man vill). lite finriven parmesan (om man vill). 400 g fiskfilé (t ex torsk eller kolja). 400 g fiskfilé (t ex torsk eller kolja)

Panerad fisk

solrosfrön, pumpakärnor, svarta eller vita sesamfrön, kokosflingor,parmesan, havregryn, färska eller torkade örter, mandel, melonkärnor, cornflakes, rivetcitronskal

blomkålsmos med parmesanost

Hyvla ner parmesan efter smak och krydda med salt och peppar efter smak. Parmesan efter smak. Rensa blomkålshuvet från blad och grova del av stjälken

Italienska fiskspett

tex torsk eller kolja. 2dl lätt créme fraiche parmesan och vitlök. Dela fisken i 12 bitar, strö över peppar och citronskal