4 900 g fast potatis Äggsås 3 ägg 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja 2 morötter Fisk ca 600 g färsk kolja salt peppar Lägg till i inköpslistan
4 560 g kolja 900 g potatis salt och peppar 1/2 purjolök 1 tsk olja 1 dl mjölk 1 1/2 dl vispgrädde 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk maizena majsstärkelse 1 citron 1 kruka dill 75 g röd caviar 65 g röda mangoldskott Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 Ärtpotatismos 500 g mjölig potatis (skalad) 300 g tinade gröna ärter 25 g smör 1 1/2 dl mjölk 2 msk fryst dill salt Smörstekt kolja 1 paket tinade fina filéer av kolja (à 400 g) salt 140 g bacon 20 g smör till stekning av fisken 1/2 dl kapris Till servering 3/4 dl finriven pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Jag brukar använda vanlig mjölk och mer smör i min sås. Späd med mjölken under omrörning. Enkel fiskgratäng4 portioner400 g vit fiskfilé (t ex kolja)4 tsk smör3 msk vetemjöl4 dl lättmjölk1 tsk salt1 krm vitpeppar1/2 dl hackad dill50 g riven lagrad ostSätt ugnen på 225 grader. 400 g vit fiskfilé (t ex kolja)
fryst torsk (eller kolja). Rör ihop mjölk, majonäs och senap. 1 dl mjölk. Sätt ugnen på 250 grader. Tina fisken bara såpass att den kan skäras i ca 4 cm breda stycken
Blanda ströbrödet med mjölken i en skål. Ingredienserlax, kolja, makrill, ca 1 kg ihop1 ägg1 gul lök2 msk ströbröd1 dl mjölkskalet från 1 citronsaften från ½ citronca 1½ dl hackad dillfiskkryddasalt och pepparBörja med att köra fisken i matberedaren till en fin färs
LaxTorsk/kolja/sej/hajmalRäkorMusslorKräftskärtar/hummerKrabbaSmakalternativ. MjölkGrädde (valfri fetthalt)KokosmjölkVatten + redningCreme fraicheLaktosfri alternativ till mjölk osvServera till
Vispa ihop vetemjöl och mjölk. 4 portioner600-800 g färsk eller djupfryst vit fisk (tex sej eller kolja)2 krm citronpeppar1 1/2 msk vetemjöl3 dl mjölk1/2 fiskbuljongtärning250 g svamp (tex kantarell eller någonannan sopp)1 kg mjölig potatis1 1/2 dl mjölk2 tomaterSmörSalt, vitpepparSätt ugnen på 225 grader. Vispa ner varm mjölk och 2 msk smör. 600-800 g färsk eller djupfryst vit fisk (tex sej eller kolja)