Skala och riv ingefära samt skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar. Kolja i kokossås. Salta och peppra koljafiléerna lite lätt och lägg dem i en ugnsfast form
Skala och riv ingefära och vitlök. Kolja. Servera den kryddiga koljan tillsammans med nykokt ris. Hetta upp oljan i en gryta och fräs ingefära, vitlök, schalottenlök, chili och gurkmeja på hög värme under omrörning i ca 1 minut. 1 msk ingefära, riven. 800 gram kolja
Skala och riv ingefära och vitlök. Kolja. Servera den kryddiga koljan tillsammans med nykokt ris. Hetta upp oljan i en gryta och fräs ingefära, vitlök, schalottenlök, chili och gurkmeja på hög värme under omrörning i ca 1 minut. 800 g Koljafile. 1 msk Färsk ingefära
Skala och riv ingefära samt skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar. Kolja i kokossås. Salta och peppra koljafiléerna lite lätt och lägg dem i en ugnsfast form
LaxTorsk/kolja/sej/hajmalRäkorMusslorKräftskärtar/hummerKrabbaSmakalternativ. DillPersilja och vitlökHummer(fond)SaffranCurry(-pulver eller röd/grön currypaste)CitronCitronpepparGrönsak (dvs med hjälp av buljong/örtsalt mm)ChiliBasilikaIngefära( och koriander)GräslökRot/grönsaker
Det går även bra att göra den på någon fisk såsom lax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel. Tillsätt ingefäran och hälften av chilin och låt fräsa helt kort innan du tillsätter även limebladen och currypasten
I går åt vi Kolja. Lax med härliga smaker av lime, chili och ingefära. Gör en marinad på limeskal, limejuice från en lime, riven ingefära, riven vitlök och hackad chili
fryst KRAV-märkt kolja eller odlad Tiliapa1 msk fisksås1 stort ägg1 handfull färsk koriander grovhackad (halv kruka)1 msk grön currypasta1 vitlöksklyfta, skalad och riven5 cm färsk ingefära, riven1 lime finrivet skal och juice150 gram gröna bönor, tunt finskivade3 salladslökar fint skivade1 msk potatismjölStek i4 msk matoljaServera med1 lime i klyftor1 handfull grovhackad korianderSweet chilisås eller den gode SrirachanTina fisken och kör den i matberedaren i några sekunder, tillsätt alla ingredienser och kör tills allt är blandat. 5 cm färsk ingefära
35 minuter 600 g vit fiskfilé, typ kolja eller torsk 1 st gul lök 1 st röd paprika 1 st gul paprika 2 st vitlöksklyfta 1 tsk mald ingefära 2 tsk paprikapulver 2 tsk mald spiskummin 1 tsk chilipulver 390 g krossade tomater 3 dl kokosmjölk 1 tsk himalayasalt/ havssalt 2 msk nypressad lime 1,5 msk finhackad koriander Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att bryna i
Tillsätt gurkmeja och ingefära och koka allt på mellanvärme under lock i ca 10 min, eller tills potatisen är mjuk. 1 tsk mald ingefära (eller ½ tsk riven färsk)
Fishcakes0,5 röd chilifrukt, utan kärnor 4 klyfta vitlök 1 tum ingefära, skalad 1 citrongräs 5-6 salladslökar 1 limefrukt, juice och rivet skal 1 msk sesamolja 500 g torsk (eller kolja, utan skinn och ben) salt 1 ägg 2 dl pankoströbröd 1 msk strösocker salt