Kolja hälleflundra recept

Stekt lax med bulgursallad

Stekt lax med bulgursallad

ca 48°C Vitfiskar t ex torsk, kolja, sej. ca 52°C Hälleflundra. Bulgursallad. Värm Milda Kockens val i en tjockbottnad kastrull, stek vitlök, lök, chili och saffran utan att det tar färg
Stekt torsk med ljummen primörsallad

Stekt torsk med ljummen primörsallad

ca 48°C Vitfiskar t ex torsk, kolja, sej. ca 52°C Hälleflundra. Primörsallad. Blanda samman potatishalvor, räkor, gröna bönor, bladspenat och citronfiléer
Pluras fisksoppa

Pluras fisksoppa

Fastare fisk som marulk och hälleflundra tar längst tid så lägg ner den först. 750 - 1000 g fisk, exempelvis torsk (kolja, sej, etc), hälleflundra, lax, marulk
Bouillabaisse

Bouillabaisse

ca 600 g fisk, ex hälleflundra, lax, kolja. Här kommer ett recept på en klassisk bouillabaisse, fiskgryta baserad på tomat och saffran

Fiskgryta med saffran

Vill man lyxa till det lite kan man givetvis använda finare vit fisk som Hälleflundra eller Marulk och toppa med även färska blåmusslor

Röd fisksoppa med örtkryddor

400 g fiskfilé, t ex torsk, kolja, sej, hälleflundra (blanda gärna 2 sorter). 400 g fiskfilé, t ex torsk, kolja, sej, hälleflundra (blanda gärna 2 sorter)

Frasiga krabbkakor med currymajonnäs

225 gram fisk benfri , kokt, t ex kolja eller hälleflundra, finfördelat. Blanda alla ingredienser och ställ kallt i 1 timme före serveringen
Ugnsbakad fisk med tomat och zucchini.

Ugnsbakad fisk med tomat och zucchini.

mindre hälleflundra, kolja eller torsk) 250 g mozzarella 4 mogna bifftomater 2 zucchini 4 msk olivolja 1 knippe färska örter (t. mindre hälleflundra, kolja eller torsk) 250 g mozzarella 4 mogna bifftomater 2 zucchini 4 msk olivolja 1 knippe färska örter (t

Ångkokt fiskfilé

Receptet fungerar bra för kolja, torsk, hälleflundra och gös. 800 gram koljafiléer. 1. Skala morötterna och skär dem på längden i stavar, ca 1x1 cm

Ceviche med rökig sötpotatispuré

tex kolja. torsk eller hälleflundra. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär sötpotatisen i bitar, lägg den i en långpanna

Fisk med selleri och ägg och citronsås

kolja eller hälleflundra. Dela selleristjälkarna och skär dem sedan i 3-4 delar på längden. Koka sellerin i lättsaltat vatten ca 5 minuter, häll av vattnet

Skärgårdsgryta

Hälleflundra och Kolja passar också utmärkt. Tina fisken om den är fryst, skär den i 2-3 cm stora kuber