Kolja fraiche recept

Chevregratinerad kolja med örtgratäng

Chevregratinerad kolja med örtgratäng

Därefter nästa burk med crème fraiche som bres över hela ekipaget. Trippelpanera koljan. Crème fraichen kommer att rinna ner genom hela formen och smakerna blandar sig jättefint
Kolja i ugnen med dillsås och räkor

Kolja i ugnen med dillsås och räkor

Tillsätt crème fraiche, hackad dill samt citronsaft och låt puttra någon minut. Ta ut koljan och toppa med resten av räkorna samt lite hackad dill
Kolja i äpple- och currycrème

Kolja i äpple- och currycrème

Riv äpplet och blanda med lök, crème fraiche och curry. Servera det till koljan, crèmen och riset. 22 port ris 400 g koljafilé salt och peppar1 rödlök 1 äpple 1 1/2 dl crème fraiche 1 tsk curry 1/2 ask persilja (à 20 g)1/2 förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)1/2 krispsalladSätt ugnen på 200˚C. Lägg koljan i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar och stek mitt i ugnen ca 10 minuter. 400 g koljafilé. 1 1/2 dl crème fraiche
Kolja med spenat och pocherat ägg

Kolja med spenat och pocherat ägg

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 100 gram babyspenat 0 st salt 1 nypa(or) muskotnöt, malen 75 gram koljafiléer 2,5 dl mellanmjölk 1 st ägg 1 msk crème fraiche , lätt 0,5 st salladslök(ar) , finhackad 1 skvätt citron(er) 0 st svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
En kolja med min signatur

En kolja med min signatur

Blanda ned tomatkonserv, tomatpuré och crème fraiche. Kolja är, som ni nog vet vid det här laget, en av mina absoluta favoriter bland fiskar
Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke

Riv ner vitlöksklyftorna i crème fraichen och blanda i senap, salt, ost och persilja. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Fisk med curry och apelsin

Fisk med curry och apelsin

filé av kolja, torsk eller sej. Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin och fiskbuljongtärning till den frästa löken
Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. 5 dl Creme Fraiche Naturell
Fisk under krämigt täcke

Fisk under krämigt täcke

Den innehåller visserligen (den enligt mig dyra) créme fraiche ersättningen sour supreme, men den blev så god att det helt klart är värt det
Stekt lax med bulgursallad

Stekt lax med bulgursallad

Servera den nystekta laxen med bulgursallad och lite Milda Cuisine Fraiche Vitlök & Örter. Milda Cuisine fraiche Vitlök & Örter
Lättlagad fiskrätt som smakar senap

Lättlagad fiskrätt som smakar senap

Blanda samman crème fraiche, senap, ost, salt och peppar. Senpasgratinerad fisk3-4 portioner400 g vit fisk (fiskblock av t ex kolja)2 dl lätt crème fraiche1 dl riven lagrad ost2 msk dijonsenap1 tsk salt1 krm vitpeppar Sätt ugnen på 200 grader. 400 g vit fisk (fiskblock av t ex kolja)
Glutenfri ”krispfisk” med kapris- och äppelsås

Glutenfri ”krispfisk” med kapris- och äppelsås

Blanda crème fraiche, dijonsenap, salt och citronsaften. ca 600 g MSC-märkt filé av färsk torsk eller kolja. 2 dl ekologisk crème fraiche. Relaterade ca 600 g MSC-märkt filé av färsk torsk eller kolja. 2 dl ekologisk crème fraiche
Fiskgryta med kallrökt lax

Fiskgryta med kallrökt lax

Servera grytan med dill och en klick crème fraiche. Fiskgryta med kallrökt lax. Skala och skiva lök, vitlök, potatis och persiljerot i mindre bitar
En ovanligt vanlig fiskrätt

En ovanligt vanlig fiskrätt

Många älskar fiskgratäng, men denna varsamt sjudna kolja, i en vitvins- och citrongräddsås med både dill, gräslök och räkor, är till och med godare än fiskgratäng