Kolja fond recept

Kolja med dillig romsås

Kolja med dillig romsås

4 560 g kolja 900 g potatis salt och peppar 1/2 purjolök 1 tsk olja 1 dl mjölk 1 1/2 dl vispgrädde 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk maizena majsstärkelse 1 citron 1 kruka dill 75 g röd caviar 65 g röda mangoldskott Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

Häll i vin och fond låt reducera ner till hälften. Jag använde mig av rödspätta, använder man sig av någon annan kraftigare fisk som torsk eller kolja behöver man köra fisken en stund i ugnen ca 10-12 min innan man häller på stuvningen. 1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond
Stekt lax med bulgursallad

Stekt lax med bulgursallad

Häll på vatten och Fond du Chef Fisk. ca 48°C Vitfiskar t ex torsk, kolja, sej. 1 st Fond du Chef Fisk. Bulgursallad
Fiskburgare på Sik med knaperstekt Vindelrökt sidfläsk och rostad vitlöksås

Fiskburgare på Sik med knaperstekt Vindelrökt sidfläsk och rostad vitlöksås

Lägg över i en liten kastrull och slå på grädde och fond. 500g vitfisk som torsk, sik kolja mm2st ägg2½dl vispgrädde½dl färsk koriander1st röd chili6g salt1tsk grovmalen svartpeppar. 8 klyftor vitlök eller 2st solovitlökar (grovhackade) 1st medelstor gul lök (grovhackad) 5dl visprädde 3msk oxfond. 500g vitfisk som torsk, sik kolja mm
Klassisk fransk fisksoppa med saffransaioli

Klassisk fransk fisksoppa med saffransaioli

Tillsätt vatten och fond och låt sjuda tills rotfrukterna mjuknat. 12 msk skaldjursfond. 1250 g kolja, i grytbitar. 1Fisksoppa100 g rotselleri 2 morötter 2 palsternackor 1 gul lök smör och/eller olja, till stekning 3 dl vitt vin 3 dl vatten 3 dl grädde 2 msk skaldjursfond 250 g laxfilé, i grytbitar 250 g kolja, i grytbitar salt och peppar
Fransk fiskgryta

Fransk fiskgryta

Häll i vin, vatten och fond. 400 gram kolja. 4-5 msk fiskfond. [Foto. Diana Dontsova]. Med tanke på att jag just nu befinner mig just i Frankrike tänkte jag att det kunde passa med ett franskinspirerat recept
Fisksoppa med räkor och vitlök

Fisksoppa med räkor och vitlök

1 liter grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond). 600 g fisktärningar (t ex lax, hoki, kolja). 3 tomater 1 liter grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond). 600 g fisktärningar (t ex lax, hoki, kolja)

Tjejmiddagen som äntligen blev av!!

Häll på vitt vin, krossade tomater, vatten, fond och buljongtärning. 1 msk hummerfond. 800 g fisk i tärningar, tex lax och kolja. 1 msk hummerfond. 800 g fisk i tärningar, tex lax och kolja
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Det här är en rätt som känns lyxig och serveras ofta på fina restauranger, viktigt är att ha en bra fond, det ger stor skillnad i smak jämfört med koncentrerad på flaska
Fisksoppa med aioli & krutonger.

Fisksoppa med aioli & krutonger.

500 gram färsk fisk (jag använde lax, kolja & torsk. Ca 3 msk fiskfond. Slå på vin, 1,5 dl vatten, tomater & fond
Högtryck för tryckkokning

Högtryck för tryckkokning

Kolja. I en tryckkokare kan du laga grytor, potatis, fond, sås. Högtryck för tryckkokning. Slow cooking är en mattrend som har puttrat på under många år
Fiskgryta med purjolök

Fiskgryta med purjolök

Häll på 2 dl vatten, fond, grädde, citronsaft och purjo. 1 msk fiskfond. 500 g fiskfilé sej, kolja eller torsk 1 msk smör + 1 msk rapsolja 300 g champinjoner i fjärdedelar 2 dl vatten 1 msk fiskfond konc 1
Fisksoppa med apelsinaioli

Fisksoppa med apelsinaioli

Vi använde kolja som vitfisk vilket kanske inte är det optimala miljövalet, den är inte direkt hotad men klassad som att man skall tänka efter innan man köper den
Fiskgryta med purjolök

Fiskgryta med purjolök

Häll på 2 dl vatten, fond, grädde, citronsaft och purjo. 1 msk fiskfond. 500 g fiskfilé sej, kolja eller torsk 1 msk smör + 1 msk rapsolja 300 g champinjoner i fjärdedelar 2 dl vatten 1 msk fiskfond konc 1