Kolja färskpotatis recept

Polentapanerad kolja

Polentapanerad kolja

½ kg färskpotatis. Byxa koljafiléerna och vänd dem i uppvispat ägg och därefter i polentagryn med salt och peppar
Glutenfri ”krispfisk” med kapris- och äppelsås

Glutenfri ”krispfisk” med kapris- och äppelsås

Servera gärna med t ex ugnsbakade rotsaker eller ännu hellre kokt färskpotatis – när det är säsong. ca 600 g MSC-märkt filé av färsk torsk eller kolja. Relaterade ca 600 g MSC-märkt filé av färsk torsk eller kolja
Lättlagad fredagsfest och vin under hundralappen

Lättlagad fredagsfest och vin under hundralappen

600 g skinn- och benfri filé av torsk, kolja, gös, abborre eller annan fast vit fisk. 600 g färskpotatis. 600 g skinn- och benfri filé av torsk, kolja, gös, abborre eller annan fast vit fisk
Stekt kolja med färskpotatis och stekt paprika

Stekt kolja med färskpotatis och stekt paprika

Häromdagen berättade jag om att vi var bjudna på en smakkväll med Årstiderna och där bjöd dom på en jättegod rätt som bestod av stekt kolja, kokt färskpotatis och en grönsaksröra
Koljafiléer i krämig sås + massor av grönsaker

Koljafiléer i krämig sås + massor av grönsaker

Servera med sallad, ris eller varför inte nykokt färskpotatis. Den här rätten kan man egentligen göra med nästan vilken fisk som helst, jag hade kolja i frysen så det fick bli den
Ljummen sommarmat

Ljummen sommarmat

Kokt färskpotatis, panerad Kolja och kall sås. Koljan dubbelpanerade jag (mjöl+uppvispat ägg+ströbröd blandat med salt och peppar)

"Pannbiff" på havets goda

kolja.   Servera med den kalla örtsåsen och kokt färskpotatis.  Hacka örterna till såsen. Blanda majonnäs och crème fraiche och rör ner örthacket

Krämig vitlöksdoftande fiskgryta

torsk eller kolja. Servera med potatis, gärna färskpotatis vid säsong, eller ris. Skär fisken i bitar. Dela zucchinin på längden och Skär ½ cm tjocka skivor