Kolja fänkål recept

Ugnsbakad kolja med grönsaker

Ugnsbakad kolja med grönsaker

Det blev kolja och det var nog första gången jag åt det. Ugnsbakad kolja med grönsaker (3 port). ca 450 g kolja. 1 liten skivad fänkål. Direktlänk, 0 Kommentarer ca 450 g kolja. 1 liten skivad fänkål
En kolja med min signatur

En kolja med min signatur

Kolja med fänkål i krämig tomatsås. Jag är löjligt förtjust i fänkål, såväl färsk som torkad, och genom att bränna av lök- och fänkålsfräset med en rejäl skvätt Ricard (den i mitt tycke godaste pastisen), förstärktes lakritstonen i såsen ytterligare
Saltstensbakad kolja med citrussallad

Saltstensbakad kolja med citrussallad

Vänd ner i en skål tillsammans med fänkål, spenat och apelsiner. 1 saltsten600 g koljafilé1 tsk rapsolja100 g osaltat smör1 msk kapris (ordentligt silad)1 msk hackad dill1 fänkål (tunt skivad, gärna på mandolin)50 g babyspenat2 blodapelsiner (skurna i små klyftor)0,5 tunt skivad rödlök1 msk citronjuice1,5 msk extra virgin olivoljaSalt och peppar
Rökig fiskfilé med fänkål och paprika

Rökig fiskfilé med fänkål och paprika

Ingredienser Rökig fiskfilé med fänkål och paprika Ger 2 portioner Tillagningstid. 40 minuter 400 g Valfri vit fiskfilè (så som kolja, torsk, sej eller rödtungafilé) 1 st fänkål 1 st röd paprika 1 st gul paprika 2 st rödlök 70 g babyspenat Efter tycke
Fisk med fänkål och oliver

Fisk med fänkål och oliver

Skiva löken, fänkålen och morötterna tunt. 800 g fisk (torsk, lax, kolja, spättafiléer). 1 fänkål. 800 g fisk (torsk, lax, kolja, spättafiléer). 1 salladslök 1 fänkål 1 dl kalamataoliver
Fisk surprice

Fisk surprice

Ansa och skär fänkål, purjolök och selleri i bitar. 1 st fänkål. 1 st fänkål 1 st purjolök 2 st stjälkar selleri 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 4 st tomater 1 dl vitt vin salt och peppar 1 tsk citrontimjan repad 400 g fiskfilé t ex kolja Lock
Fisk med grönt täcke och citronsås

Fisk med grönt täcke och citronsås

Fiskgryta med fänkål och kräftstjärtar. 4 portioner kolja. FISK OCH SKALDJUR, GLUTENFRITT bladspenat, citron, fisk, glutenfritt, kolja, pinjenötter, purjolök, recept 4 portioner kolja
Papillote – fisk i paket

Papillote – fisk i paket

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Fördela grönsakerna på 4 bakpapper. Fördela fisken ovanpå, lägg på skivad citron och chili
Bouillabaisse

Bouillabaisse

4-6 port400 gr lax400 gr vit fisk, t ex sej eller kolja1 nät musslor25-30 räkor, skalade1 fänkål1 gul lök1 klyfta vitlök1 purjolök2 morötter3 potatisar3 stänk tabasco1 burk krossade tomater3 msk tomatpuré1 pkt saffran4 dl vitt torrt vin5 dl fiskbuljong, eller motsvarande utblandad konc fiskfondsalt och pepparAioli. 1 fänkål
Fransk fiskgryta

Fransk fiskgryta

Lägg i hackad vitlök, chili, morötter i bitar, tunt skivad fänkål och hackade tomater. 400 gram kolja. 1 fänkål. 1 fänkål
Cullen skink

Cullen skink

Hittar du inte rökt kolja i affären, prova med tex rökt makrill eller kanske rökt lax. Fänkålssoppa med rökt lax
Bouillabaisse med rouille

Bouillabaisse med rouille

Tillsätt lök, zucchini, morot, fänkål, skalade tomater, vitt vin, hönsbuljong, kapris och saffran. 1 fänkål, tärnad. 600 g blandade fiskfiléer (kolja,långa,piggvar, lax), skurna i bitar. Soppa olja och smör, till stekning 1 gul lök, skuren i ringar 1 zucchini, tärnad 1 morot, tärnad 1 fänkål, tärnad ca 800 g skalade tomater (2 burkar), grovhackade 1 dl vitt vin 2 dl hönsbuljong 2 msk kapris 0,5 g saffran surdegsbröd, till krutonger 600 g blandade fiskfiléer (kolja,långa,piggvar, lax), skurna i bitar