Det blev kolja och det var nog första gången jag åt det. Ugnsbakad kolja med grönsaker (3 port). ca 450 g kolja. 1 liten skivad fänkål. Direktlänk, 0 Kommentarer ca 450 g kolja. 1 liten skivad fänkål
Kolja med fänkål i krämig tomatsås. Jag är löjligt förtjust i fänkål, såväl färsk som torkad, och genom att bränna av lök- och fänkålsfräset med en rejäl skvätt Ricard (den i mitt tycke godaste pastisen), förstärktes lakritstonen i såsen ytterligare
Vänd ner i en skål tillsammans med fänkål, spenat och apelsiner. 1 saltsten600 g koljafilé1 tsk rapsolja100 g osaltat smör1 msk kapris (ordentligt silad)1 msk hackad dill1 fänkål (tunt skivad, gärna på mandolin)50 g babyspenat2 blodapelsiner (skurna i små klyftor)0,5 tunt skivad rödlök1 msk citronjuice1,5 msk extra virgin olivoljaSalt och peppar
Ingredienser Rökig fiskfilé med fänkål och paprika Ger 2 portioner Tillagningstid. 40 minuter 400 g Valfri vit fiskfilè (så som kolja, torsk, sej eller rödtungafilé) 1 st fänkål 1 st röd paprika 1 st gul paprika 2 st rödlök 70 g babyspenat Efter tycke
Ansa och skär fänkål, purjolök och selleri i bitar. 1 st fänkål. 1 st fänkål 1 st purjolök 2 st stjälkar selleri 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 4 st tomater 1 dl vitt vin salt och peppar 1 tsk citrontimjan repad 400 g fiskfilé t ex kolja Lock