Kolja med dillgräddsåsSenapspaneradkolja med dillgrädde. Originalreceptet är med gösfilé men priset avskräckte mig den här gången så jag provade med den betydligt billigare koljan som jag blev rekommenderad hos fiskbilen
finskuren fänkålsdill och lite finskuren vanlig dill. Skär av fänkålsdillen och spara den till såsen. Rör ner finskuren fänkålsdill och dill före serveringen
2 450 g potatis (gärna cecile) 1 msk riven färsk pepparrot 1/2 citron 1/2 gurka 2 salladslökar 1 ask färsk dill 1 hjärtsallad ca 400 g koljafilé 50 g smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 560 g kolja 900 g potatis salt och peppar 1/2 purjolök 1 tsk olja 1 dl mjölk 1 1/2 dl vispgrädde 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk maizena majsstärkelse 1 citron 1 kruka dill 75 g röd caviar 65 g röda mangoldskott Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Räkröra50 g färsk pepparrot, riven 300 g skalade räkor 3 ägg, hårdkokta och rivna 5 kvist dill, hackade salt svartpeppar. Kolja600 g koljafilé smör, till stekning
4 Ärtpotatismos 500 g mjölig potatis (skalad) 300 g tinade gröna ärter 25 g smör 1 1/2 dl mjölk 2 msk fryst dill salt Smörstekt kolja 1 paket tinade fina filéer av kolja (à 400 g) salt 140 g bacon 20 g smör till stekning av fisken 1/2 dl kapris Till servering 3/4 dl finriven pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ta ut koljan och toppa med resten av räkorna samt lite hackad dill. Hacka dill. Tillsätt crème fraiche, hackad dill samt citronsaft och låt puttra någon minut
Ta av kastrullen och rör ner kapris och dill. 1 saltsten600 g koljafilé1 tsk rapsolja100 g osaltat smör1 msk kapris (ordentligt silad)1 msk hackad dill1 fänkål (tunt skivad, gärna på mandolin)50 g babyspenat2 blodapelsiner (skurna i små klyftor)0,5 tunt skivad rödlök1 msk citronjuice1,5 msk extra virgin olivoljaSalt och peppar
Smaksätt med salt och peppar och rör ner dillen. Enkel fiskgratäng4 portioner400 g vit fiskfilé (t ex kolja)4 tsk smör3 msk vetemjöl4 dl lättmjölk1 tsk salt1 krm vitpeppar1/2 dl hackad dill50 g riven lagrad ostSätt ugnen på 225 grader. 400 g vit fiskfilé (t ex kolja)
Dill. Lägg på räkor och plockad dill innan servering. Dill. Jag använde mig av rödspätta, använder man sig av någon annan kraftigare fisk som torsk eller kolja behöver man köra fisken en stund i ugnen ca 10-12 min innan man häller på stuvningen