fryst KRAV-märkt kolja eller odlad Tiliapa1 msk fisksås1 stort ägg1 handfull färsk koriander grovhackad (halv kruka)1 msk grön currypasta1 vitlöksklyfta, skalad och riven5 cm färsk ingefära, riven1 lime finrivet skal och juice150 gram gröna bönor, tunt finskivade3 salladslökar fint skivade1 msk potatismjölStek i4 msk matoljaServera med1 lime i klyftor1 handfull grovhackad korianderSweet chilisås eller den gode SrirachanTina fisken och kör den i matberedaren i några sekunder, tillsätt alla ingredienser och kör tills allt är blandat
Låt det sjuda på medelstark värme och smaksätt med fiskfond, harissa eller sambal för styrka, lite sweet chilisås för att runda av det hela och lite koriander för att få upp fräschören
Sweet chilisås till passar perfekt, det något förvanskade receptet blev otroligt gott och alla i familjen har efterfrågat det vid flera tillfällen redan
1 färsk röd chili, eller efter smak3 salladslökar2 vitlöksklyftor3 torkade limeblad1 näve korianderblad1 msk fisksås500 g skinn och benfri vit fisk (jag använde kolja)Solrosolja till stekningChilisås
lite sweet chilisås till toppade rätten och familjen tumlade från matbordet med mätta magar. Jag tyckte det var läge för färsk kolja vilket jag också köpte med mig hem tillsammans med ett lass färska grönsaker
Vispa grädden till mjuka toppar, blanda i chilisåsen och bre ut i traktörpannan över bananerna. 2 dl chilisås. Det blev fiskfärsbiff på kolja, hemmagjord räkröra och kokt potatis med en liten sallad till och 70 riksdaler ville de ha för kalaset. 2 dl chilisås
I orginalreceptet var det potatis, röda linser och sweet chilisås, men det hoppade jag över. Asiatisk fiskpannaca 600-800 gram vit fisk, tex Kolja, Sej. / Camilla ca 600-800 gram vit fisk, tex Kolja, Sej
2 msk sweet chilisås. 150 g benfri vit fiskfilé, till exempel torsk, kolja eller gös. 2 msk sweet chilisås. 2 burkar krabbkött á 170 g 150 g benfri vit fiskfilé, till exempel torsk, kolja eller gös