Igår kväll var vi ute till Magnus marker och skulle fiska kräftor, med oss hade vi en matsäck med diverse, korv och bröd är ju en klassiker när man sitter ute i skog och mark men vi hade även svängt ihop smet till att göra kolbullar
Mailet innehöll bilder på en av mina favoriter till skogsutflykter, nämligen Kolbullar. Här kommer en länk till en liknande rätt som jag brukar laga i stugan, Kolbotten med Messmörduppa
När jag i helgen var i Hälsingland på orienterings tävling serverades det kolbullar. Kolbullar är en rätt som kolarna och skogshuggarna i de Svenska skogarna lagade
Recept på båda kolbullarna kommer här. Jag kände nästan ingen skillnad alls och jag använde mycket smör när jag stekte för att få i mig tillräckligt med fett
Kolbullar är supergott och enkelt att göra hela året om, oavsett om du är hemma eller vill ta med dig för att göra över öppen eld på en vandring/skotertur eller bara vill laga mat över öppen eld
Yield. 6 st. Cook Time. 45 Min. Beer can bacon burgers i salladsblad. Servings. 4. 60 Min. Helgrillad kyckling, grönsakspaket med dragon, grillad purjolök och
Smält lite smör och olja i en stor gjutjärnspanna och bryn långsamt köttet på alla sidor. Först av allt, sätt på ugnen på 175 grader, jag kör med varmluften
smör till formen. smör till formen. LCHF- Fläskpannkaka med Lingon och ett oväntat sug. Gudagott med husmanskost, har haft svårt att prova nya recept sista tiden, det har varit mycket kött, korv i alla de slags former, bra mat men lite enahanda
Vi vuxna i den här familjen är inte speciellt förtjusta i pannkakor, jag (Mattias) tycker nog egentligen bäst om kolbullar som tillagas över öppen eld en fin höstdag under älgjakten