Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenserad mjölk. nu blev det min tur att prova denna lite annorlunda tillagning av kolakräm/kolasås
Tänk att jag levat i mer än 38 år utan Salt kolasås. Salt kolasås400 g strösocker90 ml vatten200 g smör2,5 dl vispgrädde1 msk flingsaltBlanda socker och vatten i tjockbottnad gryta
Ingredienser. 2 dl vispgrädde. 1 dl strösocker. 1 dl ljus sirap. 1 tsk vaniljsocker. Arbetsbeskrivning. 1. I en tjockbottnad kastrull häller du i grädden, strösockret, sirapen och till sist vaniljsockret
Att koka kolasås är inte att baka men det är super gott till en god vaniljglass. Kram // A Kolasås. Den är inte sockerfri och inte nyttig men ack så god
Toppa med frysta bär, ringla över kolasås och strö över den rostade mandelmassan. Sätt ugnen på 150°C. Riv mandelmassan och lägg den på en plåt täckt med bakplåtspapper