banan, yoghurt osv eller i fyllningar till kakor som mina nyttiga biskvier. Det tar tid men behövs inte mycket uppsikt så den här kolasåsen är verkligen superenkel att göra
Vispa grädden, rör ner yoghurt, äggula, florsocker, kanel och fröna från en urskrapad vaniljstång. En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Mixa dina frysta bananringar med vaniljpulver och sojayoghurt ordentligt. Den gräddiga vita vaniljen eller den mörka fylliga chokladen i mitten som kan vara täckt med ett chokladtäcke, som får ett lyft av nötter, choklad- eller kolasås eller liknande ingrediens, får definitivt mina smaklökar att jubla
Ingredienser (kolasås). Vispa i några minuter och tillsätt sedan turkisk yoghurt. Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna innan du häller den över din cheesecake och sprider ut den jämnt
De ska du inte köpa, eftersom de innehåller dulche de leche, det vill säga ungefär kolasås. Yoghurtglass och jag har annars aldrig riktigt klickat, jag tycker den lätt blir isig och smakar … nyttigt
För att gotta till det ännu mer kan man som pricken över i’t ringla över lite härlig kolasås. Det ger en krämigt helt utan grädde, yoghurt, mjölk eller annat
Men Wilfred är alltså en annan historia och eftersom han redan fått en tårta med maripanlock (med banan- och jordgubbsfyllning, kolasås och grädde) till kalaset förr förra lördagen, så ville jag göra något annat till idag
Den syrliga yoghurten bryter av mot den extremt söta kolasåsen och det bildas en perfekt kräm. Ni blandar samman dulce de leche alternativt karamelliserad mjölk med tjock turkiskyoghurt