Koka ihop kolasåsen. Hej på er,. Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Koka ihop 2 dl Milda Visp 20 %, 1 dl socker och 1 msk flytande Milda i ca 15-20 minuter till en kolasås som du häller över pajen innan du gräddar den. 100 gram Milda mat & bakmargarin
Gräddig smörkolasås, perfekt till glassen. Eftersom jag kokar såsen med smör så ger det såsen en rund mild och krämig smörkola smak och inte fullt lika "sockrig" i smaken som en vanlig kolasås
Då är husets egen Snickers-tolkning betydligt mer engagerande, med en perfekt fondante i förgrunden, omgärdad av kanderat jordnötshack, salt kolasås och vaniljglass
Sedan ringlar Du lite kolasås på tallriken om Du vill…. a fick den här fina olivoljan följa med i resväskan, en vit smal lång korv som smakade nästan som en chorizo, den fina lufttorkade skinkan Pata Negra ifr den svarta grisen och så självklart den fina milda getosten som inte kostade mer än ca 16 sv
Använd helst Maldon salt eller Fleur de Sel som är två mer milda sorter av salt. (För rinnig kolasås kokar du den 1-1½ timma, för något fastare sås 2 timmar och för att konsistensen ska bli fast och bredbar kokar du den i 3 timmar). Tryck på LOW och sätt tiden på 8 timmar för bredbar kola (halvera tiden för rinnig kolasås)
Päronen som blev över serverade jag dagen efter med tornkainfuserad grädde och kolasås. Kolasåsen gjorde jag genom att karamellisera socker blanda i en klick smör och sedan späda det till lagom tjock konsistens med spad från päronen