Sätt på medelstark värme och rör tills sockret löst upp sig. Tänk att jag levat i mer än 38 år utan Salt kolasås. Salt kolasås400 g strösocker90 ml vatten200 g smör2,5 dl vispgrädde1 msk flingsaltBlanda socker och vatten i tjockbottnad gryta. 90 ml vatten
Vispa ihop för att göra kolasåsen homogen. Gör två hål med hammare och spik i ovansidan av burken. Placera grytan på spisen och sätt vredet på drygt medeltemperatur
Värm på medelvärme och rör om tills sockret löst sig. och vatten i en kastrull. En härligt mjuk och krämig kolasås som passar bra till glass eller som fyllning i olika bakverk
Börja med att göra degen genom att blanda smör med mjöl, vatten och salt. Paj funkar alltid och om du tänker dig att du kombinerar det med pecannötter, kolasås och vaniljglass så förstår du att det knappt kan bli fel
Lägg päronbitarna i en kastrull och häll på vatten socker och citronsaft. en mandelkrämig pärontartelette, knäcksmakande kolasås och läskande päronsorbet
Om du anv dig av kondenserad mjölk så ta bort pappret runt och koka den oöppnade konservburken i en stor gryta med mycket vatten , vattnet ska hela tiden täcka burken